Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 24 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Handlezen zweverig? Annemarie ging naar de handcoach voor bijzondere inzichten

Handlezen trekt mij aan en stoot mij af. Waarom? Omdat ik het simpelweg eng vind en er niet genoeg vanaf weet. En tja… het onbekende kan best eng zijn. De gedachte dat iemand dingen kan zien aan mijn handen, mij doorgrond en misschien wel dingen zegt waar ik helemaal niet op zit te wachten, vind ik eng. Tot ik een berichtje kreeg van Melissa Kamstra, ofwel de Handcoach. Opeens was ik héél benieuwd naar hogere handleeskunde en spraken we af voor een persoonlijke reading.

Spiritualiteit is mij niet vreemd en dat handlezen spiritueel is klopt. Toch maakt Melissa het lezen van handen minder zweverig dan dat het in eerste instantie klinkt. Ze schreef er zelfs een boek over waarmee je zelf aan de slag kunt.

Handlezen gebeurt lang niet altijd in schimmige tentjes waar je wordt bedwelmd door een indringende geur van wierook. Het kan ook gewoon in een moderne ruimte, bij een nuchtere lieve vrouw die haar vak verstaat én haar kennis met je deelt.

Handlezen voor zelfinzicht

In eerste instantie denk je bij handlezen misschien aan levensvragen als: Krijg ik een kind? Wanneer vind ik de ware? Dat is alleen niet waar het tijdens een reading bij Melissa om draait. De reading is bedoeld om meer over jezelf te ontdekken. Zodat jij je krachtiger voelt en sterker in je schoenen staat.

Het is geen manier om een verschrikkelijke boodschap of donker toekomstbeeld te droppen, maar een methode om te ontdekken waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Ben je op de goede weg? Blijf je dichtbij jezelf? Het doel van handlezen komt neer op het analyseren van karaktereigenschappen door je handen te bestuderen. Door deze kennis te combineren met psychologisch inzicht en mensenkennis, krijg je meer inzicht in je persoonlijkheid.

Linker en rechterhand

Handlezen is al eeuwenoud en waar van oudsher alleen de linkerhand (deze staat voor de ziel) gelezen werd, leest men tegenwoordig ook de rechterhand. De linkerhand draait om jouw innerlijke wereld, gevoelens en intrinsieke motivatie. Het is de intieme hand waarin ook je onderbewustzijn schuilt. Rechts draait meer om de manier waarop jij je aan de buitenwereld presenteert. Het is de hand van manifestatie en mogelijkheden. Daarom zijn beide handen belangrijk om onder de loep te nemen tijdens een reading.

Linkerhand Rechterhand
Binnenwereld Buitenwereld
Ziel Ego
Gevoel Ratio
Passief Actief
Verlangens Realisaties
Talenten Mogelijkheden
Onbewust Bewust

Al voor je geboorte staan er drie lijnen in je handen die een hoop informatie prijsgeven over jouw persoonlijkheid. Daarom heten deze lijnen de primaire lijnen. Het zijn de levenslijn, hartlijn en de hoofdlijn. Ze symboliseren het willen, voelen en het denken. Door het leven heen komen daar nieuwe lijnen bij, de hoeveelheid hiervan verschilt per persoon.

Ontdek je persoonlijkheid aan de hand van je handen

Wanneer ik binnenloop, voel ik me meteen op mijn gemak. Melissa legt uit dat ze mijn handen zwart verft met afwasbare verf. Vervolgens maakt ze van beide handen een afdruk op een wit vel papier, zo zijn de lijnen goed zichtbaar. Nu kan de reading beginnen.

Tijdens het handlezen vertelt Melissa dat handen uit vier elementen bestaan. Water, vuur, lucht en aarde.  Mijn vingers en handen lieten zien dat ik een aardetype ben met hier en daar een beetje vuur.

handlezen

Na een grondige studie van mijn handen (lijnen en vormen) blijkt dat ik mezelf heel verantwoordelijk voel. Dat klopt zéker… soms lijkt het alsof de hele wereld op mijn schouders rust. Ik wil dingen goed doen… perfect.

Dat gaat natuurlijk niet altijd. Daarnaast heb ik ook behoefte aan vrijheid. Veel vrijheid. En dat is best tegenstrijdig. Aan de ene kant vaar ik goed op zekerheid en controle, anderzijds wil ik mijn vleugels uitslaan, wegvliegen en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. De balans hierin vinden kan ingewikkeld zijn.

Als persoon ben ik zachtaardig en als ik zeg dat ik iets doe, dan doe ik dat ook. Afspraak is afspraak. Wel… ze heeft helemaal gelijk! Dan merkt Melissa ook een goed zichtbare zusterlijn op. Deze ontstaat later en staat voor iemand die je kunt zien als een persoonlijke beschermengel. Wie of wat dit dan is, daar kan ze niks over zeggen. Al heb ik zelf wel een idee omdat ik zo nu en dan het gevoel heb dat er energie van overleden dierbaren aanwezig is.

Na de reading vraagt Melissa of ik mezelf in haar uitleg herken: ja! Ik had nog nooit met haar gesproken, maar ze somt zo al mijn persoonlijkheidstrekken op. Dat bleek niet eng, maar juist heel verhelderend!

De twee zwarte handen op een wit vel papier krijg ik mee naar huis. Met natuurlijk nieuwe inzichten waarmee ik aan de slag kan. Al is het maar door erover na te denken.

Je hebt het zelf in de hand

Handlezen is niet iets wat je één, twee, drie doet, maar er is wel een mooie handleiding. Bepaalde lijnen en vormen zijn bepaald en in haar boek ‘Je hebt het zelf in de hand‘ gaat Melissa hier dieper op in. Met dit boek heb je zelf waardevolle informatie in handen waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan!
handlezen boek
Je koopt het boek hier
Ook een handlees-sessie volgen bij Melissa? Bekijk hier haar website en boek een 1-op-1 handanalyse in.

Waarom vroeg uit de veren? Dit is de Miracle Morning routine van Annemarie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️