Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 28 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

In Escaping Twin Flames zie je hoe de zoektocht naar tweelingvlammen escaleert

Escaping Twin Flames is interessante docuserie op Netflix over de zoektocht naar tweelingvlammen en een sekte die daar misbruik van maakt. De documentaire brengt goed in beeld hoe kwetsbare zielen worden gegrepen door de leugens van Jeff en Shaleia Aylan, een Twin Flame-koppel met een dubieus bedrijf om anderen de ware liefde op zielsniveau te laten vinden.

Want de liefde vinden, wie wil dat niet? Zeker als je heartbroken bent, grijp je alle kansen aan om een gebroken hart te helen. Als je dan via het internet op Twin Flames Universe ben je hooked. Deze controversiële online community belooft dat je jouw tweelingvlam kunt vinden, mits je betaalt. De boeken en online cursussen kosten de slachtoffers meer dan tweehonderd euro per maand.

Wat zijn tweelingvlammen?

Tweelingvlammen zijn de andere helft van je ziel. Deze helft maakt je compleet. Als twee hele zielen met elkaar versmelten word je één. Je vindt alles waar het leven om draait. De juiste balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Elkaars spiegel. Al kunnen tweelingvlammen enorm van elkaar verschillen, je herkent hem of haar onmiddellijk.

Stress en chaos

Toch sta je niet niet meteen in vuur en vlam voor een tweelingvlam. Om deze persoon een plek in jouw leven te gunnen, is het nodig om relaties en liefde (ook die met familie) los te laten. Want deze relaties beïnvloeden jou als persoon. Terwijl de relatie met een tweelingvlam alleen kan werken als je de persoon bent die je hoort te zijn.

Daarom brengt een tweelingvlam heel wat teweeg als je hem of haar tegen het lijf (of de ziel) loopt. Dit zorgt zeker in het begin van de ontmoeting voor stress en chaos. En dat is precies waar Jeff en Shaleia Aylan je zogenaamd bij helpen.

Tweelingvlammen en ontwaken

Jeff verkocht eerder een middel om kanker te genezen voor hij liefde online begon te slijten. Shaleia Ayan, eigenlijk Megan Plante, heeft een spiritueel pad bewandeld. Samen maken ze ongelukkige Amerikanen weer gelukkig in de liefde. Volgens het koppel is je zielsfamilie je enige familie.

Net als je twin flame dé enige ware liefde is. De community eist dan ook dat deelnemers aan het programma energielekken dichten. Een energielek wil zeggen dat iemand jouw zoektocht naar een twin flame niet steunt. Vaak zijn dat ouders of close vrienden die zich zorgen maken over de weg die je bent ingeslagen. Er wordt binnen de ‘sekte’, want daar begint het bij, nadrukkelijk verzocht om het contact met deze naasten te verbreken.

Escaping Twin Flames

Door channeling, een oproepceremonie, zeiden Jeff en Shaleia Ayan dat ze jouw twin flame konden oproepen. Mensen die op zoek zijn naar liefde worden geïndoctrineerd en nemen steeds meer afstand van hun eigen leven. Ze verliezen zichzelf in de, inmiddels ook offline community. Deze community neemt sekte-achtige vormen aan omdat je er bijna niet meer aan kunt ontsnappen. Er is sprake van machtsmisbruik.

Onvoorwaardelijke liefde komt niet aanwaaien

Om met jouw tweelingvlam verenigd te worden, wil je jouw bewustzijn verhogen. Dit hogere niveau van connectie vraagt om een andere, bizarre aanpak. Volgens de community is de kans groot dat jouw ex een twin flame is en dat is stiekem waar sommige leden innig op hopen. Veel zoekende herkennen zich namelijk erg in een mislukte relaties met veel issues. De relatie met een tweelingvlam vraagt om ontwikkeling en daar is krachtige energie van god voor nodig.

Zelfs als de relatie gepaard ging met misbruik of verlaving, moedigen Jeff en Shaleia je aan om jezelf met deze persoon te herenigen. Ook als diegene dat niet wil. Tweelingvlammen zijn niet ontstaan in deze driedimensionale fysieke wereld en daarom heeft deze connectie een energetische aanpak nodig. Je raakt verstrikt in een zoektocht naar liefde die niet bestaat.Dit kan zo ver gaan, dat je iemand gaat stalken. Een van de leden belandde in de gevangenis omdat ze vasthield aan een verloren liefde.

Je wordt zó gebrainwashed dat je denkt dat je zelf niks meer waard bent. Jeff spreekt in de docuserie over twin flame seks. Geweldige seks. En dat moet altijd als de man dat wil en mannen willen dat dagelijks. Er is geen optie om ‘nee’ te zeggen.

Tweelingvlammen totale onzin?

BEDROCK’s Rosa schreef eerder over tweelingvlammen en er zijn psychotherapeuten die bevestigen dat een connectie op zielsniveau bestaat.

Feitelijk hoort een tweelingvlam je altijd uit te dagen om de beste versie van jezelf te worden. In de community Escaping Twin Flames draait alles om zelfopoffering, pijn voelen en daardoor werden leden helemaal gek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️