Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 29 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Wat is de spirituele betekenis van het engelengetal 12:12?

Heb jij ook weleens dat precíes wanneer jij je telefoon pakt, er een bijzonder getal op je scherm staat, zoals 12:12? Of je een auto voorbij ziet rijden met de getallen 12-12? Volgens de wereld van numerologie kijk je niet toevallig precies op dat moment naar je scherm. Dít is de spirituele betekenis van het engelengetal 12:12.

Sommige getallen zien we niet zomaar. Zo schreven we bij BEDROCK al eerder over de spirituele betekenis van het engelengetal 11:11. In het kort komt het er op neer dat wanneer je de getallen 11:11 ziet, het een bijzondere herinnering is dat je de beste versie van jezelf mag zijn. Maar ook het zien van 12:12 heeft een mooie betekenis.

Numerologie: spirituele betekenis van 12:12

First things first: de betekenis achter verschillende nummercombinaties is te herleiden uit de numerologie. Het is een eeuwenoude filosofie waarbij nummers veel meer betekenen dat een simpele hoeveelheid. Het is de filosofie en wetenschap van getallen, waarbij elk getal een unieke betekenis én vibratie heeft.

Op die manier kunnen bepaalde getallen en de combinaties daarvan een bepaalde energie met zich meedragen. Zo kun je onder meer aan de hand van jouw geboortejaar je persoonlijke code ontdekken, waarbij ieder nummer iets kan vertellen over jou. Bijzonder toch?

Behalve dat je met numerologie kunt ontdekken wat de cijfers van jouw geboortejaar over jou kunnen zeggen, kunnen ook de getallen die dagelijks op jouw pad komen een heuse spirituele betekenis is hebben. Zo ook bij het zien van het getal 12:12.

Zie jij wel héél vaak het getal 12:12 voorbij komen? Dan kan je dat verschillende manieren interpreteren.

Wat is de spirituele betekenis van 12:12?

Als je wilt weten wat de symboliek achter het cijfer 12:12 is, dan kijk je in eerste instantie dus naar de betekenis van het getal één en het getal twee los van elkaar.

De betekenis van het getal 1

Het getal één staat symbool voor een nieuw begin, individualiteit, assertiviteit en zelfstandigheid.

De betekenis van het getal 2

Het getal twee staat daarentegen eerder voor evenwicht, harmonie, samenwerking en balans.

Kom je de getallen één en twee gecombineerd tegen, dan komen de krachten van beide getallen samen: een nieuw begin en individualiteit met samenwerking en balans. Dat kan dus betekenen dat je aan het begin staat van een nieuwe periode die draait om meer balans, waarbij je een nieuwe start maakt en beter mag opkomen voor jezelf.

Bovendien kan het engelengetal 12:12 erop duiden dat je op het juiste pad zit. Met anderen woorden: dit engelengetal is er om jou aan te moedigen en je in te laten zien dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. You’re rocking it! En de moeilijkheden die je onderweg tegenkomt? Die kan je makkelijk aan, en dit getal is daar een mooi teken van.

12:12 en de liefde

Dat was niet alles, het engelengetal 12:12 heeft namelijk ook een betekenis in de liefde. Kom jij het getal 12:12 tegen, dan kan dat in de liefde ook duiden op meer harmonie en balans. Hoe kun je voor meer harmonie binnen je relatie zorgen? Hoe komen jij en je partner meer in balans?

Het engelengetal 12:12 kan je er onder meer aan herinneren dat er toch echt twee mensen nodig zijn om een gezonde relatie te laten slagen. Zie het zien van 12:12 als een teken van aanmoediging en verandering op een positieve manier.

Hoe jij het zien van het engelengetal 12:12 ook interpreteert, laat het nét dat zetje zijn wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Of het nou gaat om jouw pad van persoonlijke groei, je werk of je liefdesrelatie.

You can do this!

1234: wat betekent dit engelengetal?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️