Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Heb je deze 3 eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën

Hoe komen creatievelingen op goede ideeën? In zijn TED Talk vertelt organisatiepsycholoog Adam Grant over de 3 verrassende eigenschappen van creatieve mensen. Het is volgens hem niet ondanks deze eigenschappen, maar juist dankzij deze eigenschappen dat ze succesvol zijn.

Kom je deze eigenschappen in jezelf tegen? Omarm ze dan in plaats van ze de rug toe te keren!

Dit zijn in het kort zijn bevindingen:

Creatievelingen leiden aan uitstelgedrag

Creatievelingen wachten meestal tot het laatste moment. Veel creatieve personen beginnen wel snel ergens mee, maar eenmaal begonnen duurt het lang voordat ze een taak afronden. Op deze manier stellen ze zich tot het laatste moment open voor alle mogelijke ideeën. Uitstelgedrag zorgt er dus voor dat je creativiteit een boost krijgt.

Lees ook: Een hele goede reden om uit te slapen: dat is goed voor je creativiteit

Creatievelingen hebben twijfels en angstgevoelens

Voel je twijfels? Trek je er niets van aan. Alle creatievelingen hebben twijfels. Je kunt jezelf juist motiveren door je ideeën in twijfel te trekken. Het verschil is dat creatievelingen alleen over ideeën twijfelen en niet over zichzelf.

Creatievelingen hebben veel slechte ideeën

Creatieve personen hebben ook slechte ideeën. Ze zijn alleen niet bang om ideeën, ongeacht of ze goed of slecht zijn, uit te spreken. De meest creatieve personen zijn degenen die het meeste falen.

Dit komt omdat ze ook het meeste uitproberen; je hebt namelijk een heleboel slechte ideeën nodig om een paar goede ideeën te krijgen. Omarm die angst om te falen en ga de uitdaging aan.

Leer meer van TED:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️