Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Betere wereld 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: ‘Ik vind 2 minuten douchen genoeg, maar mijn vriend staat er het liefst een halfuur onder’ 

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezersdilemma. Deze week delen wij het dilemma van Xandra. Xandra doucht het liefst zo kort mogelijk, maar haar vriend is het daar niet mee eens.

“Een jaar geleden kwam ik Fenno tegen. Het was liefde op het eerste gezicht. We gingen daten en van het een kwam het ander. We wonen nu sinds een aantal maanden samen en dat gaat heel goed. Het gaat zelfs zo goed, dat ik niets anders zou willen, op één ding na.

Lang douchen

Ik ben erg milieubewust. Ik wil graag dat de aarde lang meegaat en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom eet ik geen vlees, draag geen producten van leer en let op mijn watergebruik. Ik douche maximaal twee minuten per dag. In die tijd lukt het mij om mijn haren te wassen en conditioner te gebruiken, mij te scheren en mijn lichaam in te zepen. Meer tijd heb ik niet nodig. Mijn vriend daarentegen denkt er heel anders over. Hij doucht naar mijn mening veel te lang.

30 minuten douchen

Als ik er niets van zeg, dan staat hij na een halfuur nog te douchen. Ik heb weleens gecheckt wat hij allemaal onder de douche doet, maar het enige wat hij doet is zijn haar en lichaam wassen. Dat doet hij allemaal de eerste minuut. Verder staat hij een beetje voor zich uit te staren, meer niet.

Volgens hem is dat de manier om te relaxen en alle werkstress na een lange werkdag van hem af te laten glijden. Maar om daar nu een halfuur voor onder de douche te staan? Ik doe in plaats daarvan aan mindfulness, ga een stuk wandelen of lekker sporten.

Kookwekker gezet

Ik was het afgelopen week helemaal zat en begon mij er zelfs aan te irriteren. Hij weet hoe belangrijk ik het milieu vind en vind het jammer dat hij daar geen rekening mee wil houden. Daarom heb ik afgelopen week een kookwekker gekocht en die in de badkamer gezet toen hij ging douchen.

Ik zette de wekker op vijf minuten. Op het moment dat de wekker afging, schrok hij zich natuurlijk helemaal kapot. Ik moest keihard lachen en zei dat zijn tijd onder de douche erop zat. Met veel bombarie zette hij de douche uit. De dag erna stond hij weer gewoon  dertig minuten te douchen.

Wat kan ik doen?

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat mijn vriend korter gaat douchen? Het is natuurlijk erg kinderachtig om een kookwekker aan te zetten als hij doucht en dat wil ik ook helemaal niet. Ik wil gewoon dat hij uit zichzelf korter gaat douchen, maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Of moet ik me er maar bij neerleggen en mij er niet meer druk over maken?”

Duurzaam dilemma: Noemi (40) heeft last van vliegschaamte door oordelen van anderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️