Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van 5 tot 11 oktober is het Dutch Sustainable Fashion Week en jij kunt hierbij zijn

Het doel van Dutch Sustainable Fashion Week is duurzame ontwikkelingen op het gebied van mode onder de aandacht brengen van modeminnend Nederland. Want verantwoorde mode, dat is de toekomst. Verwacht geen gigantische shows, maar diverse presentaties en initiatieven waarbij duurzame mode een podium krijgt.

Mode is universeel. Iedereen draagt kleding en kleding geeft je (gewild of ongewild) een bepaalde identiteit. Al is niet iedereen hier bewust mee bezig, net als met duurzame mode. Want waarom zou je extra investeren in een eerlijk gemaakt kledingstuk?

Of uren zoeken naar een tweedehands item, terwijl je voor een prikkie bij een fast fashion keten kunt shoppen?

Bij BEDROCK weten we dat het belangrijk is om de mode te verduurzamen. En we weten ook op welke manieren we dat kunnen doen. Alleen om de wereld te verbeteren, is het belangrijk dat meer mensen hier inzicht in krijgen.

Dutch Sustainable Fashion Week

Al enkele jaren is Dutch Sustainable Fashion Week hét event waar alle denkbare initiatieven op het gebied van duurzame mode te zien zijn. Zo zijn er upcycling workshops en exposities, shows en panelgesprekken.

Hier kun jij bij zijn

In heel Nederland poppen steeds meer mooie en duurzame initiatieven op het gebied van duurzame mode uit de grond. Tijdens Dutch Sustainable Fashion Week zijn dit aanraders!

Eco print workshop

Verken de betoverende wereld van eco printen! Doe mee en duik in de kunst van het creëren van prachtige botanische prints op textiel met behulp van natuurlijke materialen. Tijdens deze unieke workshop leer je de basistechnieken en vaardigheden die nodig zijn om de magie van eco printen te ontdekken.

Er is geen ervaring vereist voor deze workshop, inschrijven is verplicht (en dan ontvang je meer informatie) en de kosten zijn 45 euro per persoon.

Berkenwoudestraat 7, Rotterdam

The Swap Shop

What’s in a name? Bij The Swap Shop koop je niks, maar ruil je kleding. Dit kan het hele jaar door, maar tijdens Dutch Sustainable Fashion Week organiseren ze extra happenings om jou meer te leren over duurzame mode als levensstijl.

Van 5 t/m 11 oktober op de Lijnbaan 150 in Rotterdam.

A Tool For Change

De mini-documentaire A Tool For Change volgt pioniers op het gebied van duurzame mode. Ze delen openhartig hun verhaal en geven een inkijkje in hun leven en delen daarbij hun gedachten, ambities en struggles.

Verduurzaam je eigen garderobe

Couture ontwerpster Rosalie Key deelt haar kennis over vakmanschap met mode liefhebbers die hun garderobe willen verduurzamen. Er is een lezing, gevolgd door een workshop upcycling clothes.

Vergeet dus niet om jouw afdankertjes mee te nemen naar De Wasserij om op een creatieve manier oude kleding nieuw leven in te blazen!

7 oktober, 10.00, Sint-Agathastraat 54, Rotterdam

Het hele programma vind je hier.

Modeontwerpster Rebecca Zoro werkt aan een empowermentprogramma voor Ivoriaanse vrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️