Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 30 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze vragen houden je scherp en zorgen ervoor dat je écht bereikt wat je wil

Deze vragen zijn kritisch, confronterend en motiverend, maar nog het belangrijkste van allemaal: ze openen je hart en daarmee de weg naar datgene waar je altijd over gedroomd hebt. Tijd om dat pad te gaan bewandelen en de realiteit te veranderen.

De volgende vragen motiveren je om over je toekomst na te denken en kritisch te kijken naar je acties in het nu. Ontdek wat jij nodig hebt om te veranderen in je lifestyle om te bereiken wat je écht wil.

Vragen die je motiveren en confronteren: tijd om écht te gaan voor wat je wil

De bekende spreker The Wizard Liz motiveert mensen om te gaan voor hun doelen. Ze houdt zich bezig met zelfvertrouwen, self-love en empowerment.

Ze heeft een periode gehad dat ze diep in de put zat en daar heeft ze zichzelf ook weer uitgekregen én dat met behulp van de volgende vragen. De volgende vragen helpen je dan ook om scherp voor ogen te krijgen wat je wil en hoe je daar volledig voor blijft gaan.

Welke realiteit wil ik creëren?

Wordt specifiek over de realiteit die je wilt creëren. Soms weten we ongeveer wel wat we willen bereiken, maar is het niet concreet genoeg om echt de stappen te kunnen ondernemen om er echt voor te kunnen gaan. Creëer een scherp toekomstbeeld voor jezelf: neem de tijd om erover na te denken waar je echt graag voor wil gaan en hoe jouw leven er dan uit komt te zien.

Ook hierbij kan je vragen aan jezelf stellen die jouw toekomstbeeld verscherpen: welke partner wil ik? Wat wil ik mijn kinderen later kunnen geven? Wat wil ik betekenen voor andere mensen?

Tegen wie kijk ik op?

Ontdek welke lifestyle van andere mensen je aanspreekt. Je hoeft niet exact hetzelfde te willen zijn als deze mensen, maar je kan er wel inspiratie uithalen. Deze informatie helpt je weer bij het creëren van een scherp toekomstbeeld. Dat betekent niet dat je jezelf hoort te vergelijken met deze mensen. Zie het leven van een ander alleen als inspiratiebron.

Welk gedrag moet ik veranderen aan mijzelf om aan te trekken wat ik wil?

Oftewel: Wat is een nieuwe gewoonte die je graag wil creëren? Om bij je einddoel te komen, hoor je stappen te ondernemen en daar houd je je het gemakkelijkste aan door middel van gewoontes.

Creëer een routine voor jezelf door bijvoorbeeld een nieuwe gewoonte achter een al bestaande gewoonte van je te plakken. Denk bijvoorbeeld aan een meditatiesessie na je theemomentje of om na het avondeten een halfuur achter je laptop te kruipen om stappen te zetten voor je goals.

Wat is iets waar ik nu op kan focussen?

Volgens Liz krijgen we stress van het hebben van te veel mogelijkheden, het zorgt ervoor dat we juist geen beslissing kunnen maken. Als je op één ding focust, komt vanzelf de rest volgens haar. Beslis dus voor jezelf op wat je als eerste wil focussen, bijvoorbeeld op je mentale gezondheid of sporten.

Voeg dit persoon waarde toe aan de realiteit die ik wil creëren voor mijzelf?

Laat gaan wie niet goed voor je is. Past diegene in die realiteit? Als het antwoord nee is, kan je ze volgens Liz beter laten gaan. “Some people are not meant to be with the highest version of you. Some people are not meant to go to your highest reality with you”, vertelt ze in één van haar video’s.

Waarmee ze dus eigenlijk bedoelt: “Niet iedereen hoort aan je zijde te blijven staan bij het pad dat je bewandelt om de beste versie van jezelf te worden.”

Support deze actie de realiteit die ik wil creëren?

Ga na of deze actie de realiteit support die je wil creëren. Verwacht niet dingen als je het tegenovergestelde doet van wat je graag wil.

Wil je realiteit creëren waarin mensen je respecteren of waarin je mensen inspireert, laat mensen dan niet over je heen lopen bijvoorbeeld.

Om je focus scherp te houden, kan je deze vragen met de antwoorden opschrijven en bijvoorbeeld ergens ophangen in je huis op een plek waar je vaak komt. Blik regelmatig terug op je lijstje met vragen om er achter te komen of je nog op het juiste pad zit én zo krijg je ook weer een motivatie boost. Succes!

Hoe hecht je minder waarde aan mensen of verwachtingen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️