Sophie Golbach
Sophie Golbach Betere wereld 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Draag jij je kerst outfits ook maar één keer? Zonde! Huur deze feestdagen je outfit

Gemiddeld kopen mensen zo’n 46 kledingstukken per jaar, terwijl er ook 50 in de kast blijven hangen. Dat is natuurlijk zonde, maar nu de feestdagen er weer aankomen is een nieuwe outfit toch wel weer leuk. De oplossing is om dit jaar je kerstoutfit te huren bij kledingverhuur website My Dressoir.

Bij de feestdagen horen voorbereidingen, zoals een kerstboom kopen, boodschappen doen voor een kerstdiner en een leuke outfit zoeken voor bij dat diner. Wil je graag iets leuks en iets duurzaams aan met kerst? Kijk dan eens op de website van My Dressoir.

Het My Dressoir concept

In 2019 richtte Maxine Hassing, van de Duurzame Jonge 100, het platform op. Met My Dressoir hoopt Maxine dat er minder kleding ongedragen achter in de kast belandt. Iets nieuws kopen voor een bijzondere gelegenheid om het vervolgens eigenlijk niet meer aan te trekken, is jou vast ook weleens overkomen. Dat is natuurlijk zonde en daarom is My Dressoir een mooie oplossing.

https://www.bedrock.nl/jurken-huren/

Het huren van spullen op zich is niks nieuws. We doen het met huizen, auto’s of meubels. Waarom dan niet met kleren? In Amerika is het in grote steden al jaren gebruikelijk om kleding voor speciale gelegenheden te huren. Miljoenen vrouwen gebruiken het platform Rent the Runway. My Dressoir maakt huren voor Nederlandse vrouwen mogelijk.

Aan het huren van kleding zitten verschillende voordelen verbonden. Het kost bijvoorbeeld veel minder geld. Daarnaast is het beter voor het milieu. De mode-industrie is namelijk verantwoordelijk voor 10 procent van de totale CO2-uitstoot. Huren is dus beter dan kopen, voor zowel je portemonnee als het milieu. Een laatste bijkomend voordeel is dat je de drukke stad niet in hoeft; de kleding ontvang je gewoon thuis.

Kledingaanbod van My Dressoir

Wat voor kleding verhuurt My Dressoir dan, vraag je je misschien af? Dat zijn echt outfits voor bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld voor bruiloften of gala’s. Duurdere kledingstukken zoals designer jurken of jumpsuits staan gewoon op de site. Natuurlijk kan je er de kleding voor de feestdagen waar we het over hadden ook vinden.

https://www.bedrock.nl/hm-uitleenservice/

Je hoeft niet gek op te kijken als je op de site merken tegenkomt zoals Michael Kors, Diane von Furstenberg en French Connection. Dit soort designer mode huren is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor het kopen van nieuwe kleding. Wil je graag zo’n chic designer kledingstuk aan? Dan vind je hem waarschijnlijk nergens goedkoper.

Hoe werkt het?

Als je kleding bij My Dressoir wil huren, is dat gelukkig heel makkelijk. Zo doe je dat; je reserveert voor zes dagen een outfit op de website en je ontvangt het aan huis. Dan draag je het en trek je de aandacht bij het kerstdiner voor je het terugstuurt in een herbruikbare verzendtas bij een pickup-point.

Zoek je nog iets voor aankomende feestdagen? Dan weet je nu dat je terecht kan bij My Dressoir.

Een beter milieu? Begin bij je garderode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️