Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Spiritualiteit 10 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Check hier of jouw derde oog chakra in balans is en wat er gebeurt als dat niet zo is

Het derde oog chakra is het punt tussen je ogen, in het midden van je voorhoofd. Het is het chakra die toegang verleent tot iets ‘groters’ en daarom ook wel het spirituele chakra. Wanneer je derde oog geopend is en geen blokkades kent, sta je meer in contact met je intuïtie en een hoger bewustzijn. Is het geblokkeerd dan blijf je hangen in materialisme en ego.

We worden continu geprikkeld door van alles en nog wat en dat kan voor blokkades zorgen in je lichaam en in je visie.

Wil jij bewuster leven, makkelijker keuzes maken en meer vanuit je intrinsieke waarden leven? Check hieronder of je derde oog chakra in balans is of niet.

Derde oog chakra in balans of uit balans

Balans: je staat spiritueel open voor dingen, je intuïtie is sterk aanwezig, je inzicht is goed, je kunt visualiseren, je kunt manifesteren, je hebt een goed geheugen, een hoop wijsheid, je weet dat er meer is dan ‘dit’, je bent gevoelig wanneer het om je zintuigen gaat en je hebt een duidelijke visie.

Disbalans: je zit in ontkenning, je hebt obsessies, je bent niet goed in verbeelden, je hebt een slecht geheugen, je bent cynisch, je hebt onterechte angsten, je gelooft in je eigen illusies en kan geen onderscheid meer maken tussen realiteit on onwerkelijkheid, je maakt je eigen gedachten en gelooft daar dan ook in.

Lichamelijke klachten: spanning, hoofdpijn, oogproblemen, klachten rondom de neus, oren en keel, je ademt vanuit je borst, je schrikt als iemand je aanraakt, je bent verstard.

Hoe open je je derde oog chakra?

Neem rust

Stap uit de drukte van alledag, neem rust en ook vooral innerlijke rust. Blijf even weg van social media en voorkom prikkels. Kom weer even tot jezelf en stel jezelf de vraag wat je missie hier op deze aarde is?

Mediteer

Een manier om meer kalmte en rust te ervaren, is meditatie. En mediteren is een kwestie van doen. In het begin zal je niet meteen meer innerlijke rust ervaren, maar dit komt! BEDROCK deelde eerder diverse meditaties die je op weg helpen.

Draag de edelsteen amethist of lapis lazuli bij je

De amethist of lapis lazusli zijn krachtige edelstenen die perfect zijn voor het openen van het derde oog chakra. Je kunt de edelsteen ook op je voorhoofd leggen tijdens het mediteren voor extra kracht.

Dit zijn de zeven chakra’s en zo laat je als beginner je energie weer stromen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️