Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 2 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

De kracht van visualisatie: beeld je in dat iets gebeurt, dan gebeurt het ook écht

Wil je een betere baan? Wil je de wereld rondreizen? Wil je een liefdevolle relatie? De kans is groter dat het lukt als je het visualiseert. Zo wordt je droom sneller realiteit én visualisatie heeft nog een hoop andere voordelen.

De kracht van visualisatie

Het verbetert je prestaties

Professionele atleten, muzikanten, chirurgen en politici gebruiken allemaal visualisatie-technieken om zich voor te bereiden op belangrijke momenten en moeilijke situaties.

Het vermindert stress

Het werkt bijna net zo ontspannend als meditatie. De heerlijke gedachtes van een verre reis, hoe je daar je koffer voor gaat inpakken, wat je er allemaal gaat zien en hoe je gaat genieten van de zon kan een instant relaxer zijn.

Gezond met stress omgaan? Het kán

Het maakt je blij

Als je een slechte dag op werk hebt, kun je wegdromen bij een positieve gedachte van iets dat je wil. Wil je die wereldreis maken? Denk dan aan de witte stranden, een zeebries die door je haar gaat en een cocktail in je hand.

Wat we kunnen leren van moderne hekserij (over de kracht van visualisatie)

Het inspireert

Wil je een boek schrijven? Als je er veel over nadenkt is de kans groter dat je op goede en inspirerende ideeën komt voor het verhaal.

Je wordt er zelfverzekerder door

Als je vaak genoeg aan de dingen denkt die je voor elkaar wil krijgen, ga je er ook eerder in geloven dat het ook daadwerkelijk gaat lukken.

Je wordt sneller beter

Het werkt net zoals bij iemand die hypochonder is. Denk je dat je de hele tijd ziek wordt, dan word je ook echt ziek. Ben je ziek en visualiseer je je dat je beter wordt, dan gaat je lichaam sneller herstellen.

De kracht van visualisatie: hoe het je lichaam en geest kan helpen genezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️