Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Liefde & Seks 11 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Liefde bij de eerste swipe: de bijzondere succesverhalen achter datingapps

Datingapps hebben niet altijd het meest positieve imago. Zo wordt er weleens beweerd dat ‘Tinder alleen voor seks is’ en vinden andere mensen het idee van online liefde zoeken geforceerd en onspontaan. Toch zijn er ook heel wat verhalen die dit tegenspreken. Lees maar even mee.

“Nog steeds zijn veel mensen sceptisch over datingapps”, schreven we eerder in een stukje over het Tindertaboe. “En dat gaat niet om de angst die heel af en toe nog leeft voor mensen met kwade bedoelingen. Nu zijn mensen eerder sceptisch over het idee dat je online echte liefde zoekt en dit daadwerkelijk zou vinden.”

Maar zoals we ook in het voorgaande artikel pleitten, vinden wij die negativiteit grotendeels onterecht. Niet alleen zijn datingapps gewoon erg handig, het klopt ook gewoon niet dat apps alleen maar leiden tot seks en geen spontaniteit toelaten. Daar leveren de volgende verhalen extra bewijs voor

4 bijzondere succesverhalen achter datingapps

De ene date is al een groter succes als de andere, maar deze getuigenissen zijn wel héél bijzonder.

Vriendschap in Lissabon

O’Brian (25): “Toen ik een jaar in Lissabon studeerde maakte ik een account aan op Tinder. Oorspronkelijk hoopte ik daar een romantische partner te vinden, maar toen ik aan het daten was, kwamen we niet verder dan een paar stuntelige seksavonturen. Gelukkig gaven die avontuurtjes aanleiding tot diepere gesprekken. In plaats van een romantische partner, vond ik op die manier diepgaande vriendschap met mensen die nu nog steeds een belangrijke rol in mijn leven spelen.”

Tindersurprise

Julie (27): “Mijn eerste en enige (!) Tinderdate is momenteel de vader van mijn zoontje Georges. We lachen er weleens om dat Georges een ‘Tindersurprise’ is, want eigenlijk wou ik niet per se kinderen (of toch niet de eerste 10 jaar). Maar vanaf moment één voelde alles zo goed dat we al vrij snel zijn gaan samenwonen en toen kwam plots die zwangerschap…

Lees ook: Zwangerschapsbrein: bestaat het echt of is het onzin?

Dat was een scenario dat ik in de verste verte niet voor ogen had toen ik hem de eerste keer via Tinder ontmoette, maar één ding is zeker: dit was de beste verrassing die me kon overkomen. We zijn nog altijd samen en Georges is mijn oogappel.”

Lockdown buddy uit Denemarken

Caterina (25): “Tijdens de corona lockdown leerde ik een Deense jongen kennen via Tinder. Gedurende twee maanden hebben we elkaar dagelijks online gesproken. Toen de grenzen weer open gingen, ben ik meteen naar Denemarken afgereisd.

Ook interessant: Het onbekende omarmen en het avontuur aangaan: emigreren naar Ethiopië

We hebben er een vakantiehuisje aan de kust gehuurd voor een paar dagen en daarna zal ik met hem naar de stad reizen om zijn familie te ontmoeten. Behoorlijk crazy, maar het klikte gewoon.”

Scrabble buddy

Hanne (26): “Een paar jaar geleden had ik een goede vriend waarmee ik geregeld afsprak om een potje Scrabble te spelen, dat was onze gemeenschappelijke passie. Op één of andere manier zijn we daarna uit elkaar gegroeid omdat we allebei een relatie kregen. Later waren we allebei opnieuw single en kwamen we elkaar onlangs tegen via Tinder.

Onze match op Tinder heeft ervoor gezorgd dat we binnenkort weer afspreken en de draad weer gaan oppakken met Scrabble en een biertje. Dat Tinder ervoor gezorgd heeft dat ik een toffe vriendschap opnieuw kan oppakken, is toch geweldig?”

Zo zie je maar dat datingapps toch ook heel wat positieve dingen kunnen teweegbrengen. Vinden we leuk.

Meer over daten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️