Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Verzorging 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken? Jazeker! Kijk maar naar de huid van je billen

Goed smeren!’ En ‘kijk uit met de zon!’ We lezen en horen het overal. En dus pakken we ijverig de zonnebrandcrème erbij als we op een zomerse dag naar het strand gaan. Maar hoe zit het dan met al die andere dagen?

De kans bestaat dat je op die andere dagen (en dan heb ik het over werkdagen en dagen waarop de zon niet vol schijnt) geen zonnebescherming gebruikt. Je denkt er waarschijnlijk niet eens bij na. Want zo’n groot verschil zal het toch niet maken? Maar het punt is: het maakt wel een groot verschil. En je billen zijn daar het bewijs van.

Bootylicious

Als je naar je billen kijkt dan merk je waarschijnlijk op dat de huid in dit gebied gladder is, strakker, en met een betere elasticiteit. Rimpels of vlekken? Die zijn nergens te bekennen. En dat komt puur doordat je billen amper (of zelfs nooit) in het zonlicht komen. De huid van je lichaam zou er dus net zo uitzien als je iedere dag zonnebrandcrème zou gebruiken, of altijd bedekte kleding zou dragen.

Lees ook: 6 dingen die mensen met een mooie huid doen

Dagelijks smeren?

Hoewel het natuurlijk heel leuk is als je huid er strak en glad uitziet, vraag ik me af: is het nou écht nodig om iedere dag zonnebrandcrème te gebruiken? Ook al kom je maar even in de zon? “Dat hangt af van welk huidtype je hebt”, zegt dermatoloog Dick van Gerwen. “Mensen met lichte huidtypes (een en twee) dienen zich beter te beschermen tegen schadelijke UV stralen dan mensen met een getinte huid (huidtype drie tot zes).

Huidtype een en twee maken zelf te weinig pigment aan en kunnen zich het best iedere dag dat ze in de zon komen insmeren; in de zomer met minimaal SPF factor 15. Dan kan dus een dagcrème met SPF factor 15 volstaan. Bij langer in de zon (bijvoorbeeld bij een lange fietstocht, het zwembad, of het strand) dan kan er het beste een zonnebrandcrème met een SPF factor 25 of hoger worden gebruikt.”

Voorkomen is dus beter dan genezen, maar soms gebeurt het toch: je verbrandt! Volg dan deze (natuurlijk) tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️