Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 6 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Ben je verbrand? Deze tips helpen je

De zomer is op volle toeren, inclusief tropische stormen en klamme toestanden op de fiets. En bij de zwoele zomeravonden, heerlijke buitenactiviteiten en het seizoen dat ons weer optimaal van ons kikkerland laat houden, horen ook onvermijdelijke, eerste sunburns. Deze tips helpen je als je verbrand bent! Zoals de wijze raadt geschiedt: voorkomen is beter dan genezen. Het is heel verleidelijk om elk mogelijke zonnestraal op je huid te krijgen, niet alleen voor een sunkissed huid, maar ook vanwege de vitamines D die ons na een donkere winter héél goed doen. Daardoor ben je misschien soms iets te enthousiast en wil je nét wat sneller bruin worden dan goed voor je is (that’s me). Of je vergeet je gewoonweg vaak te smeren. Zonde! Want zonschade zorgt voor ziektes als huidkanker, maar ook voor een gerimpelde huid op latere leeftijd. Daarnaast doet verbranden pijn. Zorg dus dat je altijd een tube (het liefst natuurlijke) zonnebrand bij de hand hebt deze zomer. Ben je het toch vergeten? Volg dan in elk geval de volgende stappen.

Blijf gehydrateerd

Je hoort het vast niet voor de eerste keer, maar genoeg water drinken is heel belangrijk als het warm is. Sowieso is veel water drinken gezond, maar al helemaal als je veel in de zon hebt gezeten. Als afwisseling kan je ook kokoswater drinken, dat werkt heel hydraterend.

Een bad met havermout

Het klinkt gek, maar het werkt echt. Neem een bad met lauw water en colloïdale havermout. Het is een heel fijn cosmetisch ingrediënt in de huidverzorging. Het is namelijk bewezen dat dit ingrediënt de huid helpt met herstellen. Als je water toevoegt aan colloïdale havermout, wordt het een gelei-achtige substantie. Dat werkt heerlijk verzachtend voor je verbrandde huid.

Lekker weertje hé (waarom het goed is over koetjes en kalfjes te praten)

Aloe vera

En natuurlijk het bekende wondermiddel: aloe vera. De binnenkant van de aloe vera bladeren zijn gevuld met een soort gel en doet wonderen voor een beschadigde huid. Het werkt daarom 0ok goed bij sneetjes. Toevallig geen aloe vera plant bij de hand? Je kunt de gel ook in potjes of tubes kopen. Zoek er dan het liefst één uit waaraan geen chemicaliën of parfum zijn toegevoegd.

Dit vind je misschien ook interessant: 5 x het lekkerste vegan ijs voor het warme weer

Dokter of dermatoloog

Als je huid echt zo verbrand is dat er geen aloe vera meer tegen op te smeren is, dan is het waarschijnlijk handig om verdere stappen te ondernemen. Als je zo lang aan de zon bent blootgesteld dat je huid écht ernstig pijn doet en zeer verbrand is, ga dan langs de dokter of een dermatoloog. Zij kunnen je altijd aan passende medicatie helpen.

Klaar voor de zomer?

Krijg jij van dit warme weer ook zoveel zin in yummy ijsjes? Check deze vegan ijsrecepten. Misschien word jij wel doodmoe van de zomer, je bent dan niet de enige!

Blijf je graag op de hoogte van meer inspirerende verhalen? Schrijf je dan in voor de Bedrock-nieuwsbrief!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Ben je verbrand? Deze tips helpen je
Sluiten