Laura Gommans
Laura Gommans Psyche 12 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Brief aan mijn ex: ‘Ik was gek op wie ik was als ik bij je was’

Elke dag fiets ik langs de plek waar je me vertelde dat je me fantastisch vond, maar dat je mijn liefde niet verdiende. Het mooiste bruggetje van de Jordaan. We maakten een wandeling in de lentezon, je stelde voor om even aan de gracht te gaan zitten. Onze voeten bungelden boven het blauwe zeil van een verwaarloosd bootje. Ik huilde stilletjes op de schouder van je veel te goed gesneden vintage colbertje.

Het voelde alsof ik daar uren zat, terwijl je over mijn hoofd aaide en ik niet wilde opstaan omdat je me dan niet meer vast ging houden. Soms vraag ik me af op hoeveel toeristenfoto’s dit voorval is vastgelegd.

Hopeloos verliefd

Ik veeg zo charmant mogelijk de tranen en het snot van mijn gezicht en bestudeer je gezicht nog één keer van dichtbij. Wat ben je toch knap. Dat dacht ik al tien jaar en dat denk ik nog steeds. Een vreemd soort knap waarvan ik niet denk dat iedereen het ziet.

We waren maar kort samen, maar wat dacht ik die zomer veel aan je. Ik was niet alleen verliefd op jou – ik was ook gek op wie ik was als ik bij je was. Hoe ik me voelde als je naar me keek.

Als het meisje waar The Rolling Stones liedjes over zouden schrijven. Alsof Cameron Crowe of Wes Anderson me zéker zouden casten als hun vrouwelijke hoofdpersoon, dansend in slow motion, met de zon in mijn haar. Kettingroken en tongen op de bank terwijl we naar je favoriete plaat uit de jaren ’70 luisterden. We hoorden niet in deze tijd.

Ik had het kunnen weten

Ik had ook wel kunnen weten dat het niet zou werken. Ik kijk immers liever Temptation Island dan Une Femme Est Une Femme, en ik vind eigenlijk maar dat Bob Dylan een zeikstem heeft. Jij verdient een bloedmooi, mysterieus meisje dat geen TV heeft en weet welke rode wijn ze lekker vindt, en ik verdien iemand die gewoon terug appt en met me naar McDonald’s wil. I know that now.

Elke dag fiets ik over het mooiste bruggetje van de Jordaan. Heen en terug. Soms kijk ik op en zie ik dat stomme blauwe bootje – dan ben ik heel even weer het meisje waar The Rolling Stones liedjes over zouden hebben geschreven. Ik fiets verder de Eerste Leliedwarsstraat in, ik glimlach en ik hoop dat je gelukkig bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Brief aan mijn ex: ‘Ik was gek op wie ik was als ik bij je was’
Sluiten