Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 13 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Brain orgasm: een tintelend gevoel bij de kruin van je hoofd door ASMR

ASMR hoor je steeds vaker en dat is niet zonder reden. ASMR leidt bij veel mensen tot een intens gevoel van ontspanning. Daarom delen wij wat ASMR nou precies inhoudt en welke positieve effecten een ASMR-hoofdmassage heeft op je mentale en fysieke gezondheid. Geen paniek: we vertellen ook wáár je in Nederland moet zijn om deze fantastische hoofdmassage te ervaren.

Toegegeven: iedereen kan diepe ontspanning en intens genot gebruiken. Daarom spraken we met Nienke, die de enige salon in Nederland heeft waarbij hoofdmassages en ASMR worden gecombineerd. Je zit minder in je hoofd, komt tot rust en dit effect van een ‘brain orgasm’ werkt nog weken door.

Brain orgasm: een tintelend gevoel dat begint bij de kruin van je hoofd

Misschien heb je het al eens meegemaakt? Je valt bijna in slaap als iemand met je haar speelt of je ervaart complete rust als je mensen om je heen hoort fluisteren. ASMR staat voor autonomous sensory meridian response. Je brein reageert dan op een bepaalde auditieve, visuele en/of tactiele trigger.

Dit kunnen diverse triggers zijn. Voorbeelden zijn: regengeluiden, fluisteren, het omslaan van een bladzijde in een boek en het geluid van een borstel als iemands haar wordt gekamd. Zowel de voorkeuren als de effecten van ASMR verschillen per persoon.

Uit onderzoek blijkt dat, bij mensen die gevoelig zijn voor ASMR triggers, de hartslag daalt en angst- en stressgevoelens verminderen. Dat is nog niet alles. ASMR zou je stemming verbeteren, depressieve gevoelens verminderen en een goede nachtrust stimuleren.

Op internet vind je veel ASMR-filmpjes en audiofragmenten met triggers die jou wellicht tot rust kunnen brengen. Een makkelijke manier om thuis een moment voor jezelf te creëren.

Hooggevoeligheid en ASMR

Bij hooggevoelige mensen worden prikkels en informatie door het brein intenser verwerkt. Het zenuwstelsel van een HSP’er is gevoeliger voor fysieke, emotionele en sociale stimuli. Dit is de reden waarom een HSP’er ook snel overweldigd kan raken en tijd nodig heeft voor zichzelf om alle prikkels te verwerken en tot rust te komen. Een bewezen manier om tot rust te komen is ASMR.

Doordat HSP’ers gevoeliger zijn voor stimuli van buitenaf, zijn ze vaak ook gevoelig voor ASMR triggers. Je raadt het al: dit kan dus een hele goede match zijn.

Ultiem genot voor alle ASMR-fans

Heb je positieve ervaringen met ASMR of ben je hooggevoelig en zou je deze manier van tot rust komen, willen uitproberen? Dat kan. Nienke is namelijk dé expert in ASMR hoofdmassages en in haar salon kun je genieten van een unieke behandeling waarbij een hoofdmassage wordt gecombineerd met ASMR-triggers.

Massages, het borstelen van je haar, het gebruik van specifieke geuren en geluiden: deze combinatie zorgt ervoor dat je tijdens de behandeling bijna in slaap valt. Het besef van tijd en ruimte ben je even kwijt, maar dat is een teken dat je helemaal ontspant. Benieuwd naar hoe zo’n behandeling eruit kan zien? Bekijk dan onderstaand filmpje.

(Waarschuwing: het kan zijn dat je langzaam een beetje wegdoezelt.)

https://youtu.be/GRJQdBpaxnU

De behandeling

Wat er tijdens een hoofdmassage gebeurt, is dat door de combinatie van de massage en de ASMR triggers, je diepe ontspanning ervaart. Je hersenactiviteit wordt gemeten aan de hand van hersengolven en tijdens een hoofdmassage zullen vooral delta-golven actief zijn. Je lichaam komt dan helemaal tot rust en kan zich herstellen. De ontspanning die je tijdens een behandeling ervaart, werkt vaak nog dagen door.

Ja! Ik wil méér

Nieuwsgierig geworden? Dan kun je met de code ontspannen 10 procent korting krijgen bij ASMR Hoofdmassages door Nienke. Heb je een hoofdmassage bij Nienke ervaren en lijkt het je wel wat om zelf een expert te worden op het gebied van ASMR en hoofdmassages? Lees dan vooral even verder. Nienke kan zich sinds kort namelijk ook nog eens de enige opleider in Nederland noemen die gespecialiseerd is in hoofdmassages in combinatie met AMSR.

ASMR

Toe aan ontspanning? Verwen jezelf met een bezoek aan Het Massagehuys

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️