Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

BEDROCK tipt: 3 x boeken over female empowerment

Zelfeducatie en je laten inspireren is misschien wel de beste keuze als je tijd over hebt. Daar willen wij bij BEDROCK op inspelen. Jezelf verliezen in een goed boek, dat is toch heerlijk? Een aantal van de boeken die wij graag lezen om inspiratie te krijgen houden we liever niet voor onszelf. Deze week tippen wij drie boeken over female empowerment.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag brengt een ode aan de vrouw. Wij vinden dat dit iedere dag mag gebeuren en dat wij als vrouwen nóg meer in onszelf mogen geloven.

Deze drie boeken over female empowerment geven je een prettig duwtje in de rug

Girlhood – Melissa Febos

De boeken van Melissa Febos zijn eerlijk en origineel. In Girlhood vertelt ze hoe ze van een meisje naar een vrouw transformeerde, en welke worstelingen dit met zich meebracht. Het boek is een feministisch bewijs van overleven. Het doel van dit boek is echter niet alleen om over haar eigen leven te vertellen, maar om te luisteren naar de verhalen van vele anderen. Febos deelt dat ze gezelschap heeft gevonden in de verhalen van andere vrouwen, en dat deze bekentenissen haar hebben geholpen om haar eigen ‘trauma’s’ te helen.

girlhood
Je koopt Girlhood hier

Period Power – Maisie Hill

Hormonen spelen een dominante rol in het leven van vrouwen. In Period Power leert Maisie Hill je hoe je deze hormonen kunt omarmen. Het boek geeft een heldere uitleg van wát er precies in je lichaam gebeurt tijdens je menstruatie, en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Zo krijg je toch een andere kijk op je eigen lichaam met al z’n ongemakken, en ga je deze misschien zelfs een beetje omarmen.

period power boek
Je koopt Period Power hier

Shit Waar Je Als Vrouw Mee Moet Dealen – Marie Lot Hagen en Nydia van Voorthuizen

Marie Lot en Nydia duiken in dit boek in vijftig ongepaste opmerkingen en vragen die vrouwen regelmatig naar hun hoofd geslingerd krijgen. Van die opmerkingen waarvan je achteraf denkt: had ik maar iets scherps teruggezegd, aldus Marie Lot en Nydia. Herkenbaar en handig, want Marie Lot en Nydia geven ook rake comebacks om de volgende keer terug te slingeren. Dus wanneer je de volgende keer opmerkingen als ‘ben je ongesteld of zo?‘ of  ‘zijn er plannen voor gezinsuitbreiding?’ op je bordje krijgt, weet je hoe je het onderwerp handig kunt aansnijden.

shit waar je als vrouw mee moet dealen
Je koopt het boek hier

Dé 6 boeken met bijzondere verhalen over jezelf terugtrekken in de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️