Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Duurzaamheid 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Hallo deeleconomie: nooit meer een naaimachine of boor aanschaffen met BIYU

Je kent het wel: je wilt een schilderij ophangen, maar daar geen nieuwe boormachine voor aanschaffen. Of je wilt een keer verse pasta maken, maar niet zo’n pastamaker gaan kopen. Daar heb je geen geld voor of geen opslagruimte voor. Daar komt BIYU to the rescue! Onder het motto ‘Own less, Do more’ krijgen abonnees voor €10 per maand toegang tot producten die ze niet iedere dag gebruiken of nodig hebben.

BIYU geeft je toegang tot allerlei gebruiksvoorwerpen. Alles wat je leent wordt op een afgesproken tijdstip bezorgd en na gebruik weer opgehaald. Veel goedkoper én duurzamer!

Toegang is het nieuwe eigendom

Het is bijna niet meer van deze tijd om een schuur vol gereedschap te hebben. Of een keuken vol apparatuur. Hoe vaak gebruik je al die dingen nu werkelijk? Daardoor is er de afgelopen jaren steeds meer een deel-cultuur ontstaan. Met behulp van apps als Peerby en Snappcar delen heel wat wijkbewoners auto’s, bakfietsen en springvormen met elkaar.

Nu is de deeleconomie niet echt nieuw. Bibliotheken zijn al eeuwen oud, de trein deel je met andere passagiers en in de jaren 70 deelden gezinnen samen een auto. Nieuw is wel de techniek, die het makkelijker maakt om te delen. Daardoor is ‘toegang’ het nieuwe eigendom.

In een Tiny House wonen, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk?

Kijk maar naar Netflix en Spotify: voor een tientje per maand heb je toegang tot alle muziek en films, zonder dat deze cd’s of dvd’s fysiek in huis hebt.

De allerbeste kwaliteit

De Nederlandse start-up BIYU wil de Netflix onder de gebruiksvoorwerpen worden. Net als met series en films, kun je als abonnee toegang krijgen tot alle producten in de BIYU-catalogus. Van naaimachines tot hogedrukspuiten, van tot portable speakers tot keukenmachines en van cirkelzagen tot zelfvriezende ijsmakers. Allemaal van jou, zonder dat je deze werkelijk in je bezit hebt.

En waar je bij de aanschaf van zo’n product waarschijnlijk zelf niet direct zou kiezen voor het beste (en duurste) merk, heeft BIYU alleen maar de allerbeste merken in het assortiment. Ze willen immers de beste kwaliteit en gebruiksvriendelijke apparatuur bieden, door middel van merken als Festool, Makita, Kärcher, Wattsun, Fischer, Cube Italy en Soundboks.

Duurzaam businessmodel

Overigens wordt alles wat je nodig hebt met een elektrische bakfiets bij je thuisgebracht en binnen 24 uur ook weer opgehaald. Plus, bij iedere €10 die je bij BIYU uitgeeft, word je beloond met een één vierkante meter beschermde natuur van EarthToday. Telkens als je wat huurt ontvang je een bewijs dat vanaf dat moment een natuurgebied uit jouw naam wordt beschermd. Hoe cool?

Ja, nu wil je natuurlijk lid worden. Dat snappen we. Maar je hebt nog even geduld nodig. Op 17 juni start BIYU in bepaalde buurten in Amsterdam. Nieuwsgierig? Meld je dan alvast aan voor de wachtlijst.photo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️