Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden van Bella Hadid’s lange afwezigheid op social media

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om offline te zijn. Soms gebeurt dat onopgemerkt, maar bij Bella Hadid gingen de alarmbellen rinkelen. Het model plaatste eerder namelijk regelmatig iets op social media en haar afwezigheid viel op.

Nu laat haar zus Gigi weten dat Bella’s afwezigheid alles te maken had met de behandeling tegen de chronische ziekte van Lyme.

Bella Hadid heeft de ziekte van Lyme

Dat Bella Hadid net als haar broer en moeder de ziekte van Lyme heeft, was al bekend sinds 2012. Ze hebben dit gekregen door een tekenbeet met ernstige klachten als gevolg. De ziekte kan je leven behoorlijk beïnvloeden.

Extreme vermoeidheid, spier- en zenuwklachten slopen je letterlijk en figuurlijk. Op lange termijn krijg je zonder directe behandeling met antibiotica huidklachten, zenuwklachten, gewrichtsklachten of hartklachten.

Kermend van de pijn

Vorig jaar liet Hadid al weten dat ze meer last had van Lyme. Een wortelkanaalbehandeling bleek de trigger te zijn en zorgde voor een helse pijn. ‘Mijn hele zenuwstelsel wordt aangevallen. Elke avond lig ik in de foetushouding, kermend van de pijn en huilend in bed.’ Dit heeft uiteraard invloed op haar mentale gezondheid en zorgde zelfs voor angsten en depressie. Want dat is wat langdurig ziek zijn met je doet.

Intense behandeling en broodnodige break

Om weer kwaliteit van leven terug te krijgen, onderging Bella de afgelopen maanden een intense behandeling tegen de ziekte van Lyme. In deze zware tijd wilde ze zich puur en alleen focussen op haar herstel en daar helpt social media niet bij. Terwijl er in de media werd gespeculeerd dat ze in een afkickkliniek zou zitten, was ze in werkelijkheid aan het vechten tegen haar ziekte. Inmiddels gaat het stukken beter.

Emily Ratajkowski over seks op de eerste date

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️