Leonie Collombon
Leonie Collombon Werk 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

5 x banen waarmee je remote kunt werken

In pandemietijden werd een groot deel van de bevolking gedwongen om thuis te werken, maar veel van hen forenzen inmiddels weer dagelijks van en naar werk. Dat heeft voordelen, natuurlijk, maar die reistijden en verplichtingen nemen ook aardig wat vrijheid weg. Vrijheid die je met déze banen en remote werken wel kunt hebben.

Deze banen bieden mogelijkheid tot remote werken

Hoewel lang niet iedereen droomt van remote werken, zijn er genoeg mensen die dat wel doen. Het staat vaak gelijk aan het leven van een digital nomad, waarbij meer maanden op reis dan thuis zijn eerder regel dan uitzondering is. En dat terwijl je vanuit Portugal, El Salvador of Brazilië geld kunt verdienen. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de BEDROCK-redactieleden bewijzen dat het kan. Als freelance journalist heb je immers niet veel meer nodig dan een laptop, een goede wifi-verbinding en een telefoon om interviews af te nemen.

Allemaal freelance journalist worden dan maar? Hoeft niet: er zijn ook genoeg andere banen die remote werken mogelijk maken. Toegegeven, als freelancer is het allemaal net iets makkelijker te regelen, maar ook als je voor een baas werkt, liggen er kansen. Er zijn anno 2024 genoeg bedrijven die hun werknemers vrij laten om vanuit het buitenland te werken. Op sollicitatiewebsites als Indeed kun je eenvoudig filteren op deze eis.

Dan is het alleen nog aan jou om te bedenken op welke baan je met jouw talent en ervaring wil reageren. Deze opties kunnen prima vanuit het buitenland uitgevoerd worden:

  • In het Verenigd Koninkrijk zijn veruit de meeste remote werkers webdeveloper, blijkt uit onderzoek van Remote. De Engelsen laten zien hoe geschikt deze baan is om op afstand te werken.
  • Naast de journalistiek zijn er genoeg andere taalgerelateerde beroepen die vanuit het buitenland kunnen worden gedaan: van vertaler tot copywriter. Veel meer dan een laptop en Word heb je niet nodig.
  • Grafisch vormgevers gebruiken naast een laptop vaak ook een tablet en ander materiaal, maar buiten een beetje extra bagage om zijn er weinig redenen waarom dit werk niet op afstand zou kunnen.
  • Gedreven softwareontwikkelaar? Ook dan kun je volgens het Remote-onderzoek goed op afstand werken. Bij onze noordelijke buren werkt 29,14 procent van de softwareontwikkelaars niet vanaf een kantoor.
  • Ook als je in de marketing werkt, kan dat vaak vanuit het buitenland. Tijd om je baas over te halen, of toch voor jezelf beginnen? Hier vind je alvast je eerste klussen.

Zo blijf je gemotiveerd bij remote werken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️