Leonie Collombon
Leonie Collombon Werk 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo blijf je gemotiveerd bij remote werken

Werken vanaf een andere locatie biedt veel vrijheid en inspiratie, maar kan ook lastige situaties opleveren. Zonder collega’s en een baas om je heen kun je nog wel eens de motivatie om die laptop open te klappen verliezen. Zó blijf je gemotiveerd bij remote werken.

Want de redactie van BEDROCK weet als geen ander hoe je op verschillende plekken tóch productief kunt blijven.

Gemotiveerd blijven bij remote werken? Zo doe je dat

Goed, als je vanuit Brazilië, Kenia, Spanje of een ander ver land je dagelijkse werk kunt uitvoeren, heb je weinig te klagen. Remote werken, of daar in elk geval vrij in zijn, maakt creatiever, productiever én gelukkiger, als je veel onderzoeken mag geloven. Tegelijkertijd kan het ook lastig zijn: hoe ga je bijvoorbeeld om met een gebrek aan motivatie? Zeker wanneer nieuwe reisvrienden op avontuur gaan en jij met deadlines zit, kan het lastig zijn. Aan de andere kant van de wereld is er immers niemand die meekijkt en vertelt dat je nu écht aan de slag moet gaan.

Die onafhankelijkheid kan heerlijk zijn, maar je discipline moet er wel tegenop gewassen zijn. Iets met elk voordeel heeft z’n nadeel. Het goede nieuws: er zijn makkelijke trucs om gemotiveerd te blijven bij remote werken:

  • Wees je bewust van je vrijheid. Ja, het is balen dat je even niet mee op avontuur kunt als anderen in je omgeving dat wel doen. Maar de veel grotere meerderheid kon gisteren, eergisteren en de dag daarvoor ook niet op avontuur omdat ze de mogelijkheid tot werken vanaf een andere locatie überhaupt niet hebben. Tel je zegeningen, zet de knop om en ga voor je werk zitten. Kun je de dag erna wél weer op avontuur.
  • Maak het jezelf makkelijk met een fijne werkplek. Als er in je ho(s)tel of B&B geen tafels met stopcontacten zijn, houdt niets of niemand je tegen om een café met lekkere koffie op te zoeken. Een nieuwe omgeving biedt ongetwijfeld genoeg inspiratie om gemotiveerd te blijven.
  • Moeite met nee zeggen tegen spontane plannen? Houd je aan een werkrooster zoals je dat thuis ook zou doen. Het haalt misschien een beetje van die vrijheid weg, maar zorgt er ook voor dat je deadlines op tijd haalt en volledig kunt genieten wanneer je écht vrij bent. Van 9 tot 5 is geen must: je kunt ook kiezen voor een paar uur in de ochtend en een paar uur in de avond werken.
  • Vroeger kregen we stickers als we iets goed deden, nu moeten we het vooral met een goed gevoel doen. Maar die sticker kun je ook in je volwassen leven laten terugkeren: beloon jezelf met iets lekkers, een leuke activiteit of een lange wandeling als je een deadline hebt gehaald. Het is mens eigen om sneller en efficiënter te werken als daar iets moois tegenover staat.

Tijdje remote werken? 7 x verrassende cowork-walhalla’s in Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️