Vega Vrijdag: Frisse avocado soep met lente-ui en komkommer

Van een soepje op z’n tijd is niemand vies. Deze koude avocado soep is een frisse soep die heerlijk smaakt op warme lentedagen, maar doet het ook perfect als voorafje. Tijdens de paasbrunch bijvoorbeeld.

Het meeste werk van dit recept voor avocado soep gaat zitten in het snijden van de ingrediënten. Je begrijpt: deze soep staat binnen een mum van tijd op tafel, maar smaakt alsof je er een uur voor in de keuken hebt gestaan.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd, geschild en in stukken gesneden (200 gram)
  • 1 geschilde avocado, ontpit en in grote stukken gesneden
  • 1 grof gehakte lente-ui
  • 100 gram natuurlijke yoghurt
  • 150 ml koud water
  • sap van 2 limoenen
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Sidenote: wil je de soep veganistisch maken? Gebruik dan plantaardige yoghurt.

Het recept voor avocado soep

  1. Snijd de komkommer door midden en haal de zaadlijsten eruit. Schil de komkommer en snijd alles in grove stukken.
  2. Haal de schil van de avocado en snijd de avocado in stukken
  3. Hak de lente-ui in grove stukken
  4. Doe alle ingrediënten (de komkommer, avocado, lente-ui, yoghurt, het water en het sap van de limoenen) behalve de olie, het zout en de peper in een kom of pan.
  5. Zet een staafmixer in de pan en mix alles door elkaar
  6. Breng de soep op smaak met de peper en zout en giet er een scheutje olie over voordat je het opdient.

Oh, ook lekker als je van vis houdt: de soep is heerlijk met wat gerookte makreel of stukjes gerookt zalm erdoor. Om het nog iets frisser te maken, kun je er ook wat gehakte munt overheen strooien.

Het recept voor deze avocado soep komt uit Het Soepboek van Magimix. Het kookboek is speciaal voor de Magimix Cook Expert (maar stiekem kun je de recepten ook met een staafmixer maken).

Meer vegetarische recepten

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: Frisse avocado soep met lente-ui en komkommer
Sluiten