Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Spiritualiteit 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Benieuwd naar de kleur van jouw aura? Doe mee aan de #aurachallenge

Ben je actief op TikTok, dan kan het je vast niet ontgaan zijn. Een bijzondere challenge gaat momenteel viraal onder de hashtag #aurachallenge. Met de challenge zou je binnen enkele ogenblikken de kleur van je aura kunnen achterhalen. Maar hoe werkt dat precies?

Iedereen heeft weleens van aura’s gehoord, zelfs mensen die totaal niet spiritueel zijn. Het concept bestaat dan ook al eeuwenlang en er zijn wel duizenden boeken over geschreven. Het aura wordt gezien als het energieveld rondom het fysieke lichaam dat niet te zien is met het blote oog. Tenzij je de #aurachallenge toepast natuurlijk…

Zo werkt de #aurachallenge

Het concept van de #aurachallenge is simpel. Richt de camera van je telefoon naar je spiegelbeeld en blijf inzoomen tot je één kleur ziet. Die kleur, beweren aanhangers van de challenge, zou dé toegangspoort zijn tot je aura. Sowieso zijn aura’s namelijk onlosmakelijk verbonden aan kleuren, waarbij elke kleur een andere betekenis heeft.

Aura’s: wat zijn het en hoe werken de kleuren?

Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in je aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd.

Hoe betrouwbaar is het?

Tja, de vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar de #aurachallenge is. Sowieso is de hele theorie rond aura’s nooit wetenschappelijk bewezen, maar wie zegt dat exacte wetenschappen de enige vorm van waarheid zijn?

Schoonheid vanuit de wetenschap bekeken: hoe zit dat eigenlijk?

Bovendien benadrukken experts dat de #aurachallenge vooral ook een mooie manier is om jezelf vanuit een ander daglicht te bekijken. Voor veel mensen staat in de spiegel kijken gelijk aan zelfkritiek en het zien van onzekerheden, maar bij de challenge is dat voor één keer helemaal anders.

Kortom: wil je de #aurachallenge testen? Neem het met een korreltje zout, maar ook weer niet. Maak er een mooi moment van om over jezelf te reflecteren en om voor één keer naar je innerlijke zelf te kijken. Want daar word je toch veel gelukkiger van dan kritisch kijken naar lichaamsdelen waar je ontevreden bent? Wees voor één keer maar eens tevreden over jezelf, welke kleur je ook in je spiegelbeeld ziet.

Simpele mantra’s om meer van jezelf te leren houden (en vanavond voor de spiegel te oefenen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️