Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Liefde & Seks 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

76-jarige Amerikaanse vrouw trouwt met zichzelf onder het mom van zelfliefde: ‘Rozengeur en maneschijn’

Een Amerikaanse vrouw tilt het huwelijk naar een ander niveau, zij is vorige maand met niemand anders dan zichzelf getrouwd. Haar jurk was dan wel wit, maar al het andere aan de bruiloft van Dottie Fideli was verre van traditioneel.

Fideli is al tientallen jaren gescheiden, en hoewel de 76-jarige – binnenkort 77 – al haar hele leven een gangmaker is, schuilde in haar – schrijft CBS News, die haar en een aantal naasten sprak – veel onzekerheid.

‘Voelde me een kleine domkop’

De Amerikaanse wordt beschreven als een gekostumeerde, aandachttrekkende, altijd zorgzame vriendin die “heel liefhebbend” is en “altijd goed gehumeurd.” Ze leek eindeloos levendig en zelfverzekerd, maar achter dat sprankelende uiterlijk ging een diepe onzekerheid schuil. Als ze in de spiegel keek zag Fideli “een andere versie van zichzelf.”

Ze voelde zich “een kleine domkop”, zei Fideli. “Ik kon niet lezen. En mensen hadden gesprekken waar ik buiten moest blijven omdat ik ze niet begreep.” De frustratie werd uiteindelijk te veel en Fideli begon zichzelf op haar 75ste te leren lezen. Het kostte bijna twee jaar van ‘s nachts oefenen, maar zoals de vrouw zegt, “oefening baart kunst.”

Trouwen met zichzelf

Nu heeft Fideli haar analfabetisme overwonnen – en met die overwinning begon ze zichzelf te zien zoals de rest van de wereld. Het was door het lezen wat haar hielp de liefde terug te vinden: de liefde voor zichzelf, omschrijft ze in de video. En om dat te vieren trad Fideli vorige maand in het huwelijk met zichzelf in een ceremonie in een verzorgingstehuis in de Amerikaanse staat Ohio, waar ze woont.

Hoewel de ceremonie natuurlijk geen echte bruiloft was, zei Fideli dat ze het bedoelde als een serieuze herinnering dat voordat je liefde kunt delen, je het eerst in jezelf moet vinden. Beheers dat, aldus Fideli, „en je zult ontdekken dat het allemaal rozengeur en maneschijn is.”

https://www.bedrock.nl/self-care-quarantainetijd/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️