Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 29 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

All The Bright Places op Netflix: over relaties aangaan met emotionele trauma’s

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de dramafilm All The Bright Places, een ontroerend verhaal over herstellen na emotionele trauma’s.

All The Bright Places op Netflix ziet er in eerste instantie als een doorsnee tienerdrama uit, maar geloof ons: de film heeft meer te bieden dan dat.

All The Bright Places: over emotionele wonden en relaties

De film vertelt het verhaal van Violet en Theodore, 2 tieners die niet lekker in hun vel zitten. Sterker nog, beiden kampen ze op een gegeven moment suïcidale gedachten. Door een schoolopdracht komen ze toevallig in contact met elkaar en zo leren ze elkaar beter kennen.

Lees ook: Het effect dat trauma’s in je kindertijd kunnen hebben op je volwassen leven

Door hun kwetsbaarheid te delen met de ander groeit gaandeweg de liefde. Maar hoe kan je van iemand houden als je niet eens van jezelf houdt?

Een moeilijke liefdesweg

Je raadt het al: de liefdesweg die Violet en Theodore afleggen, verloopt niet van een leien dakje. Doorheen de film zie je hoe de tieners tegen hun eigen emotionele littekens vechten. Daarmee kaart de film belangrijke vragen aan.

Tip: Dit is het beste ingrediënt voor een langdurige liefdesrelatie

Zijn romantische liefdesrelaties alleen maar bestemd voor zij die emotioneel sterk staan? Kan je ook mét emotionele littekens een gezonde relatie aangaan? En wat als je verliefd wordt op iemand die niet eens van zichzelf houdt?

Dat het romantische beeld van relaties in films vaak niet klopt, wisten we natuurlijk wel. Toch is het wel zo verfrissend om voor één keer eens een Amerikaanse dramafilm te zien die niet barst van de clichés.

Bekijk de volledige trailer hieronder:

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️