Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 31 jan 2024
Leestijd: 5 minuten

10x stappen die je kunt nemen om jouw carrière een boost te geven

Jouw carrière is belangrijk. Natuurlijk is het belangrijk, je spendeert immers een fors deel van de week aan jouw baan. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Misschien ben je al een tijd werkzaam bij dezelfde baan en heb je het gevoel dat je vastzit. Of je bent tijdelijk werkloos en wil nu echt vaart zetten achter die job oppertunities. BEDROCK geeft tips om jouw carrière een boost te geven.

Want als je ongelukkig bent op jouw werk, lever je steeds een beetje van jouw ziel in. Het zuigt energie.

Zo geef je jouw carrière een heuse boost

Deze tips helpen je om jouw carrière een boost te geven, of je nu bij jouw huidige werkgever blijft of een ander pad kiest.

1. Vind je hartpassie op werkgebied

Keer naar binnen en neem hier de tijd voor. Ga wandelen in de natuur, mediteer en denk na over welke richting je graag op zou willen en in welke baan je je kwaliteiten kwijt kunt. Schrijf dit op. Misschien komen er twee totaal verschillende dingen uit, dat is niet erg, maar mooi! Zo heb je diverse opties.

2. Drink koffie met een (oud-)collega of interessant persoon

Koffie drinken met mensen die handig zijn voor je carrière, is altijd een goed idee. Dat noem je netwerken. Veel mensen zijn geneigd om dit specifieke netwerk-koffietje over te slaan, maar écht, de meest succesvolle vrouwen netwerken er lustig op los. Bedenk of iemand je ergens mee kan helpen. Nieuwe perspectieven zijn altijd handig en je laat zien dat je bereid bent om moeite voor iets te doen, andersom kun jij misschien ook iets voor een ander betekenen.

Ook niet onbelangrijk: ga LinkedIn op en kijk wie er handig voor je kunnen zijn. Maak een goede selectie en pas eventueel je LinkedIn-profiel aan. Kijk ook eens op de profielen van anderen, hoe zij dit hebben gedaan. Er wordt meer met LinkedIn gedaan dan je denkt, dus zorg dat je je professioneel opstelt en dan krijgt je carrière eerder een boost.

3. Update je CV en LinkedIn

Een CV hoeft niet uitgebreid te zijn, maar relevant. Dat je vroeger handmodel bent geweest of shotjes hebt geserveerd, is niet per se interessant, dus dit soort dingen kun je maar beter verwijderen. Stel een duidelijk CV op waarin jouw kwaliteiten goed naar voren komen. Hoe je het verpakt, dat is aan jou. Ben je aan het oriënteren in de creatieve sector? Kijk dan eens, of je bijvoorbeeld een video kunt toevoegen. Think outside the box!

4. Dress to impress

Investeer tijd en geld in je office outfit. Een krachtige look maakt je zelfverzekerder. En ben je aan het solliciteren, dan is het belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten.

5. Plan blokken in jouw agenda

Veel mensen gaan de fout in door veel met carrière bezig te zijn, maar geen concrete plannen te maken. De hele dag doelloos scrollen naar vacatures is niet nuttig. Een uur per dag is voldoende. Ook in jouw huidige job is het goed om tijd te maken voor zelfontwikkeling. Wil je een cursus doen? Ergens beter in worden? Met een uur per dag kom je een heel eind. Als je dit uur maar dedicated besteedt.

6. Kijk naar verbeterpunten

Heb je het idee dat je meer aandacht kunt besteden aan bepaalde eigenschappen? Gooi jezelf dan eens in het diepe en vraag een gesprek aan met een collega, je baas of iemand anders die je advies kan geven. Vraag wat je sterke punten zijn en wat beter kan. Op deze manier analyseer je jezelf en kun je jezelf steeds blijven ontwikkelen.

7. Maak een plan voor een carrière boost

We werken in principe omdat we geld nodig hebben en omdat we iets voor de samenleving willen betekenen. Alleen soms is het nodig heel even ‘uit je vertrouwde omgeving’ te stappen om te zien of je het wel echt naar je zin hebt. Is dit niet het geval, of heb je op dit moment geen baan, maak dan voor jezelf een plan.

Waar wil je over vijf jaar staan? Heb je een doel binnen het bedrijf? Wil je minder werken of juist meer? Wil je meer verdienen? Stel kritische vragen en maak een plan waarin je per maand opschrijft wat je doel is. Door steeds kleine stappen te maken, bereik je uiteindelijk een groter doel.

8. Zo min mogelijk afleiding

Gebruik social media op je werk alleen als het werk gerelateerd is. Laat je niet gek maken door de ‘geweldige’ levens van anderen, maar blijf bij jezelf. Door met beide benen op de grond te blijven, richt je je op jouw doel en niet op dat van anderen. Erg belangrijk.

9. Ontwikkel jezelf

Volg een deeltijd studie, leer een tweede taal, vraag of het mogelijk is om een cursus te volgen binnen het bedrijf waar je werkt. Door nieuwe kennis op te doen, blijf je jezelf ontwikkelen. En wie weet kun je de kennis in de toekomst nog ergens anders toepassen!

10. Go with the flow

Autoriteit is iets waar mensen niet altijd even goed tegen kunnen, maar toch is het belangrijk dat je je niet te veel laat beïnvloeden door negatieve energie. Wil je baas liever dat je het op zijn manier doet, doe dit dan ook maar gewoon. Door mee te veren, voorkom je een hoop irritaties. En ben je het echt niet eens met iets, laat dan weten waarom niet en ga niet alleen maar zitten mokken.

Op welke manier heeft jouw carrière ooit een geweldige boost gekregen?

Heeft je uiterlijk invloed op jouw carrière?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️