Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 31 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zegt jouw mindset op het gebied van liefde over je seksleven

In de liefde kan je twee verschillende mindsets hebben die jouw seksleven beïnvloeden. Welke mindset heb jij?

In de liefde heb je twee verschillende mindsets die jouw kijk op je partner tussen de lakens beïnvloedt.

De invloed van jouw mindset op het seksleven met jouw partner

Hoe je pleasure vergroot in de slaapkamer en hoe tevreden je partner is tussen de lakens, ligt onder andere aan de volgende twee mindsets.

Welke mindset heb jij?

Er zijn twee verschillende mindsets die je in de liefde kan hebben: een romantic destiny mindset, ook wel een romantisch lot mindset, of een romantic growth mindset, ook wel romantische groei mindset. Om erachter te komen welke mindset jij hebt, kun je jezelf afvragen met welk tweetal van de stellingen je het eens bent:

  • “Je bent een goede match met elkaar of je bent het niet” en “Relaties die niet goed beginnen, mislukken onvermijdelijk”
  • “De ideale relatie ontwikkelt zich geleidelijk in de loop van de tijd” en “Een succesvolle relatie ontstaat door hard werken en het oplossen van tegenstrijdigheden”

De mensen die het met de eerste stelling eens zijn, lijken een romantische lot mindset te hebben en de mensen die het met de tweede stelling eens zijn, hebben een romantische groei mindset.

Romantisch lot mindset

Mensen die een romantisch lot mindset hebben, hechten meer waarde aan de chemie tijdens het eerste contactmoment: als er chemie was, kunnen ze snel verliefd worden. Als ze het op een later moment niet eens zijn met hun partner of als er andere tegenstrijdigheden zijn, verliezen ze wel sneller interesse. Soms beginnen ze zelfs toxic behaviour te vertonen.

Uit onderzoek komt ook naar voren dat mensen met deze mindset sneller geneigd zijn om mensen te ghosten.

Romantische groei mindset

Mensen met een romantische groei mindset hebben juist weer de neiging om heel hard te werken voor een relatie wanneer er moeilijkheden komen. Dat doen ze liever dan opnieuw beginnen met een ander.

In de slaapkamer: dit zegt jouw mindset over je seksleven

Professor Jessica Maxwell, een Canadeze sociaal-psycholoog aan de Universiteit in Ontario, heeft met haar studenten ook onderzoek gedaan naar het effect van deze mindsets in de slaapkamer.

De beste seks: ligt dat aan je partner of aan de moeite die je in elkaar steekt?

Mensen met een seksuele groei mindset geloven erin dat je pleasure in de slaapkamer kan vergroten door daar moeite en energie in te stoppen.

Mensen met een seksuele lot mindset geloven erin dat je de beste seks krijgt door de juiste partner op het gebied van seks uit te zoeken. Er moet direct chemie zijn. Als iemand met deze mindset dan ook minder op één lijn zit met zijn partner over seks, vindt deze persoon de kwaliteit van zijn relatie minder goed.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de partners van de mensen die een seksuele groei mindset hebben, meer tevreden zijn in de slaapkamer. Gaat alles dus nog niet zo soepel? No worries, door er juist samen moeite in te steken en te ontdekken wat jij en je partner fijn vinden, kan dat zomaar veranderen!

Is er iets mis met mijn relatie als ik verliefd word op iemand anders?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️