Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 18 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De zwarte maan is in aantocht en op deze sterrenbeelden heeft het dat effect

Mercurius Retrograde is voorbij en dit geeft ons de kans om stabiliteit te creëren voor de lange termijn. Sommige sterrenbeelden moeten hier toch nog even op wachten. Er zijn namelijk vier sterrenbeelden die getroffen worden door de zwarte maan in mei 2023.

Hoor jij bij de vier?

Wat is de zwarte maan?

Om te weten wat jou te wachten staat is het handig om te weten wat de zwarte maan precies inhoudt. De zwarte maan heeft verschillende betekenissen, maar de maan die we in mei kunnen verwachten wordt gezien als een seizoensgebonden zwarte maan.

Deze komen alleen voor als er vier nieuwe manen in een seizoen zijn. Dit is zeldzaam en komt maar eens in de 33 maanden voor. Je had het misschien al aan de naam geraden, maar deze maan is niet fysiek te zien.

Wanneer is de zwarte maan?

Zowel bij zwarte als nieuwe manen is het de tijd om te reflecteren, maar ook om nieuwe inspanningen in te leiden. De zwarte maan van mei valt op 19 mei in aardeteken Stier. Stier wordt geregeerd door Venus en hierdoor draait het sterrenbeeld Stier om het verlangen naar stabiliteit en luxe. Deze maan moedigt jullie aan om prioriteit te geven aan onmisbare dingen op fysiek gebied. Denk hierbij aan voedsel, geld etc.

Mercurius Retrograde stond ook in dit teken en hierdoor heb je misschien gemerkt dat het wat lastig was om te vinden waar je naar verlangde. Hier komt verandering in. Vier sterrenbeelden worden getroffen door de zwarte maan, het gaat hierbij om Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen.

Tweeling (21 mei – 20 juni)

Jij staat bekend als een nieuwsgierig en spraakzaam sterrenbeeld, maar tijdens deze maan komt jouw minder sociale kant naar boven. Daarom is dit voor jou ook de perfecte tijd om opnieuw kennis te maken met de behoefte voor rust en ontspanning. Geef prioriteit aan jouw verlangen naar stabiliteit. Neem eens een avondje vrij en ga lekker onder een deken met je favoriete afhaalmaaltijd op de bank zitten. Geniet van de rust die je nu hebt.

Maagd (20 augustus – 21 september)

Op 19 mei is het tijd voor een nieuw begin voor jouw hogere opleiding en spirituele inspanningen. Voor jou is het deze periode belangrijk dat je je veilig voelt in jouw zicht op de wereld om je heen. Je leert op deze dag hoe je je kan over geven aan de kennis en ervaringen in het leven.

Boogschutter (21 november – 20 december)

Herstel de manier waarop je jezelf behandelt, hier krijg je op 19 mei de kans voor. Doe dit door middel van dagelijkse rituelen en gewoonten. Jij bent niet altijd even gemotiveerd, maar vanaf 19 mei leer je prioriteit te geven aan de vreugde die je zoekt in het leven. Dit kun je door verschillende dingen doen, maar het is belangrijk dat je de tijd neemt om dit te realiseren.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Je krijgt de mogelijkheid om je over te geven aan nieuwe details en informatie. Dit komt doordat de zon en de maan samenkomen in jouw derde huis. Dit is het huis van gedachten en communicatie. Leer nieuwe dingen en geef jezelf de kans om je verlangen naar plezier te versterken. De beste tijd om nieuwe hobby’s op te pakken.

Dit betekent het als je tijdens een bepaalde maanfase bent geboren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️