Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Horoscopen 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit merk je van de krachtige energie van de zonsverduistering in het vurige teken Ram

Gisteren vond een totale zonsverduistering plaats die te zien was in Amerika, Canada en een deel van Mexico. En hoewel wij het bijzondere natuurverschijnsel niet in het echt hebben kunnen zien, kun je wel de invloed ervan merken. De zonsverduistering van 8 april viel namelijk ook nog eens samen met de nieuwe maan in het vurige teken Ram. Daarbij kwam een heel intense energie vrij.

Een totale zonsverduistering, noemen we ook wel een eclipse, is een zeldzaam natuurfenomeen. Het ontstaat op het moment dat de maan tussen de aarde en de zon komt te staan. Het felste gedeelte van de zon wordt dan geblokkeerd, waardoor het ook echt donker wordt op aarde. Wat ook zo bijzonder is aan de zonsverduistering is dat de ring om de zon die je normaal gesproken niet kan zien, nu wel zichtbaar is. Deze lichtkrans heet de corona en dat ziet er heel indrukwekkend uit.

Zonsverduistering en de wetenschap

Bovendien krijgen wetenschappers enorm veel informatie binnen, doordat het felste deel van de zon zo’n vijf minuten niet zichtbaar is. Promovendus sterrenwacht en wiskunde en natuurwetenschappen Martje Slob zegt hierover: “Wat we nu niet zo goed begrijpen is hoe de deeltjes van de zon die naar de aarde komen onze aarde beïnvloeden. Met zo’n zonsverduistering kan je juist die deeltjes heel goed zien, waardoor we beter kunnen inschatten wat de zon voor effect op ons leven zou kunnen hebben.”

Zonsverduistering in het teken Ram

In totaal was het een paar uur donker en dat heeft invloed op de natuur, vogels stoppen bijvoorbeeld met zingen, maar ook op de mens. Zo staat de zonsverduistering voor velen voor een frisse start, voor het maken van plannen voor de toekomst en voor nieuwe ideeën. De zonsverduistering vindt plaats in het sterrenbeeld Ram. Dit is het eerste teken van de dierenriem en het staat symbool voor een nieuw begin, energie en daadkracht.

Nieuwe energie en knopen doorhakken

De zonsverduistering in Ram kan daarom een tijd zijn van een frisse start en het nemen van initiatief. Het kan een uitnodiging zijn om moedig te zijn en om nieuwe avonturen aan te gaan. Dat je knopen durft door te hakken en belangrijke keuzes maakt voor je toekomst. Ook kan het zijn dat je je gesterkt voelt om (weer) de leiding te nemen over je leven, misschien door andere keuzes te maken.

Ram is een vurig teken en staat ook bekend om zijn passie en vastberadenheid. Tijdens een zonsverduistering in Ram kan de energie intens zijn en kan je het gevoel krijgen dat je meteen plannen moet maken of knopen door moet hakken. Belangrijk is dan ook dat je de rust bewaart en nu niet impulsief gaat handelen. Het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te raken door de krachtige energieën van deze zonsverduistering, dus het is essentieel om tijd te nemen voor rust, meditatie en zelfreflectie.

Dit is het effect van een zonnestorm op hooggevoelige personen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️