Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

BEDROCK test: zelf bruiswater maken

Overbodige luxe of toch wel heel erg handig als je altijd een verfrissende dorstlesser in huis wil hebben? Bij BEDROCK vinden wij het belangrijk om voldoende water te drinken en het liefst suikervrij en caloriearm. Toch zijn we na zes mokken thee in de ochtend wel even klaar met deze warme drank en snakken we – zeker in de zomer – naar iets verfrissend. Eigen bruiswater maken met Sage InFizz™ Fusion lijkt ons wel wat.

Met deze soda-maker voorzie je namelijk niet alleen water van bruis, ook drankjes die al smaak hebben, krijgen bubbels indien gewenst. Een minimalistisch en strak exemplaar pronkt daarom op ons kantoor en dat heeft een aantal voordelen.

Zelf bruiswater maken is duurzamer

Ten eerste is het veel duurzamer om je eigen bruiswater te maken en bij ons op de redactie is dat, zoals je weet, erg belangrijk. Afgelopen jaar werden de wegwerp coffee cups ingeruild voor afwasbare mokken en waarom zou je eigenlijk nog Spa Rood uit een automaat trekken als je het zelf kunt maken? Scheelt weer een hoop plastic flesjes. Dat geldt overigens ook voor andere dorstlessers die je in de pauze koopt.

Alcoholvrije mocktails

De alcoholvrije trend is niet meer weg te denken. Wij vinden het dan ook geen trend, maar een gezonde en bewuste levensstijl. Op BEDROCK delen we dan ook regelmatig recepten voor de smakelijkste mocktails. Deze alcoholarme en ambachtelijke mocktails maak je nog makkelijker met een soda-maker. Onze favoriete mocktail van het moment? Die is hartstikke simpel! We delen hem even:

Mocktail met Gimber

Ingrediënten:

  • Een fles bruiswater
  • Gimber naar smaak (je kunt het namelijk zo sterk maken als je wil)

Je vult de InFizz™ Fusion met een bodem Gimber en topt dit af met kraanwater. Je klikt de fles eenvoudig in het systeem en met een haal aan de hendel wordt er koolzuur aan jouw drankje toegevoegd. Helemaal niet ingewikkeld!

De pure smaak van bruiswater

Mocktails zijn lekker, maar zelfs de pure smaak van bruiswater kan je verrassen. Koolgas aan bruiswater toevoegen heeft twee voordelen: het verhoogt het strakke gevoel in de mond. Het water proeft wat frisser. Denk maar aan prikloze cola, dit smaakt ineens een stuk zoeter. De bruis maakt water dus frisser en ‘strakker’.

Kleven er ook nadelen aan bruiswater?

Jazeker! De soda-maker is een duurzaam alternatief voor flessen Spa Rood of andere frisdrank en je maakt er snel een frisse dorstlesser mee. Het nadeel is echter dat het drinken van bruiswater geen buitenproportionele hoeveelheden moet gaan aannemen. Drink het met mate.

Met een soda-maker in huis is je glas zo gevuld, maar het kan je een opgeblazen gevoel geven en de darmwand irriteren. Zeker als je PDS-klachten hebt, is het aan te raden om voorzichtig te zijn met bruiswater.

Heeft het nut: liters water drinken om kilo’s te verbranden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️