Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo stap je uit je comfortzone 

Uit je comfortzone stappen kan best eng zijn, want je gaat het onbekende ontdekken. Toch is het goed om het echt eens te doen. Er is namelijk zoveel meer uit het leven te halen! Maar waarom is dit zo moeilijk en hoe zet je uiteindelijk toch die eerste stap? Hieronder staan wat tips voor je klaar.

Mensen houden van vaste routines, die maken het leven makkelijker. Alles gaat automatisch, zonder dat je er veel over na hoeft te denken. Dit zorgt voor rust, maar dit maakt het tegelijkertijd ook extra moeilijk om daadwerkelijk uit je comfortzone te stappen. Toch is het goed om jezelf eens uit te dagen en te stimuleren. Ontdek andere dingen, vergroot je kennis of doe nieuwe ervaringen op. Je zal zien dat je het fantastisch gaat vinden.

Hoe stap je uit je comfortzone? 4x tips

Stap voor stap

Natuurlijk hoef je je veilige haven niet in één keer te verlaten. Dat kan best eng zijn. Veel beter is het om dit stap voor stap te doen. Bekijk wat je wil bereiken en welke weg je daarvoor moet bewandelen. Neem er rustig de tijd voor. Je zal zien dat het dan minder heftig en eng is.

Probeer het

Hoeveel mensen dromen over bepaalde dingen, maar doen het puntje bij paaltje nooit. Denk aan wonen in het buitenland, in je eentje een wereldreis maken of je laten omscholen. Mensen willen van alles, maar vinden het toch te eng om het te doen. Waarom probeer je het niet gewoon? Je hoeft niet in één keer te verhuizen, een ticket te boeken naar een ver land of je baan op te zeggen om een nieuwe studie te beginnen.

Je kunt ook eerst een maand gaan ‘proef wonen’ in het buitenland, in je eentje een minder verre reis maken of een cursus naast je huidige werk gaan doen. Zo merk je snel genoeg of het iets voor jou is.

Zet je angst opzij

Soms is het eng om nieuwe dingen te proberen, maar toch hoort het er een beetje bij. Wat is het ergste dat kan gebeuren als je uit je comfortzone stapt? Probeer je angsten op papier te zetten en lees het eens een paar keer door. Wedden dat je het dan allemaal wel mee vindt vallen? Het ergste dat kan gebeuren is dat iets mislukt en laat dat, in de meeste gevallen, nou ook geen ramp zijn.

Geloof in jezelf

Zeker als je al lang hetzelfde doet, zal je vast zitten in je comfortzone. Het is dan ook allesbehalve makkelijk om eruit te stappen. Je zal beren op de weg zien en misschien zelfs denken, dat het je niet gaat lukken. Kop op. Je kan het! Geloof in jezelf. Probeer je angsten te overwinnen en te werken aan je grote droom. Als je je 100 procent inzet, dan gaat het zeker lukken.

Hoe weet je of je een meditatie goed doet? Probeer op deze dingen te letten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️