Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijktip: Smoke Sauna Sisterhood over de warme omhelzing van de sauna

Dit artikel is voor iedereen die zin heeft in een prachtige en verbindende documentaire. De film Smoke Sauna Sisterhood gaat over vrouwen samenbrengen en verbinden en is een waanzinnige ode aan alles wat ons vrouw maakt. Het laat zien hoe sisterhood en de sauna ons ondersteunen in een proces van heling.

De film Smoke Sauna Sisterhood is sinds eind november te zien in Nederland en de internationale recensies zijn lovend. Afgelopen jaar mocht ik zelf de kracht van sauna’s ervaren in Finland en dit was erg bijzonder.

De warme omhelzing van een sauna, de kwetsbaarheid en de manier waarop het je kan ontprikkelen is magisch. Want in de sauna geef je jezelf letterlijk en figuurlijk bloot. Je gaat naar binnen zonder telefoon (iets wat zeldzaam lijkt te worden) en komt als herboren naar buiten.

Smoke Sauna Sisterhood

Bovengenoemde redenen maken een bezoek aan de sauna dan ook steeds populairder. Net als het nemen van een ijsbad. Alleen neem je een ijsbad vaak alleen, terwijl je je in de sauna ook kunt verbinden. Dat is precies wat Smoke Sauna Sisterhood je laat zien.

Verbinding

Diep in de mystieke bossen van Estland ontdek je een bijzondere sauna waar vrouwen samenkomen en de werking van eeuwenoude rituelen ervaren. In de houten sauna worden ziel & lichaam ontbloot, wordt gezweet, gelachen en gehuild en ontstaat er door het intieme samenkomen een diepe verbinding met elkaar. In Smoke Sauna Sisterhood aanschouwen we de magie die ontstaat wanneer vrouwen samenkomen en elkaar steunen, inspireren en aanmoedigen.

De film is dan ook een ode aan sisterhood, de helende kracht van saunarituelen en onze connectie met de natuur.

Herkenbare, universele verhalen over thema’s zoals liefde en seksualiteit, leven en dood worden in alle openheid en kwetsbaarheid besproken.

Vrouwenlichamen worden ongefilterd, zonder preutsheid, met al hun schoonheid en echtheid geportretteerd. Individuele en collectieve pijn worden gedragen en geheeld door de onmiskenbare kracht van sisterhood. 

saunacultuur
Via Smoke Sauna Sisterhood

Kortom, een kijktip van ons voor jou! Want wij van BEDROCK zijn fan van deze pure film, lees hier waar je de film kunt bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️