Rosa Bertram
Rosa Bertram Duurzaamheid 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Good news: de Yoghurt Barn goes 100% vegan

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots met een BEDROCK-randje. Zoals de Y0ghurt Barn, die je vindt door het hele land.

Waarom je vaker biologisch wilt eten (als je die kans hebt)

Al zo’n 10 jaar vind je de Yoghurt Barn op allerlei plekken door het land voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. Inmiddels is het bedrijf echter uitgegroeid tot een missiegedreven coöperatie die een positieve impact wilt maken.

YB is namelijk Bcorp gecertificeerd, heeft een Clipop Label en Social Enterprise label ontvangen. Niet zo gek dat deze heuse hotspot dus nu geheel plantaardig wordt. En wel ter ere van het 10-jarig bestaan.

100% plantaardig menu

Deze week bestond de Yoghurt Barn precies 10 jaar bestaat en dat betekent een plantaardig menu! Niet alleen nu, maar voor altijd. Dát is nogal een verandering. Sinds deze week zijn er geen dierlijke zuivel producten meer in het assortiment te vinden. Waarom?
De overgang draagt immers bij aan hun missie aan een betere wereld door de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren.

Krijg je dan zo vegan yoghurt? Yes. Met dat statement wil de Yoghurt Barn laten zien dat je met deze producten even lekker of misschien nóg wel lekkerder zijn dan je in eerste instantie gewend was.

Het menu

De Yoghurt Barn verkoopt overigens niet enkel yoghurt wat de naam misschien wél doet vermoeden. Op het menu staat letterlijk van alles en nog wat heerlijks én gezonds: van smoothies tot gezonde broodjes en van salade bowls tot plantaardige breakfast bowls.

Wil jij je kind plantaardig opvoeden? Hier moet je op letten

Daarmee wil YB hun gasten inspireren om ook thuis vaker voor een plantaardig dieet te kiezen.
Benieuwd geworden? Je vindt de Yoghurt Barn op allerlei plekken in het land: Amsterdam (in het Centraal Station en de Foodhallen), Breda, Eindhoven, Den Bosch, Rotterdam en Haarlem. Benieuwd op welke plekken nog meer en waar? Bekijk hier de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️