Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Beweging 14 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze yogahoudingen helpen om je hart te openen

Als je het gevoel hebt dat je klaar bent voor de liefde, maar het nog niet hebt gevonden, kan het zijn dat je met je lichaamstaal een ander signaal afgeeft. Vaak beschermen we onbewust ons kwetsbare hart door een beetje krom te staan, onze schouders te laten hangen en naar beneden te kijken. Maar om liefde in je leven te ontvangen, moet je je hart openen. Deze yogahoudingen helpen om je hart te openen en liefde te verwelkomen.

Yoga kan helpen om je houding te verbeteren en je daarmee open te stellen voor wat er op je pad komt.

6 yogahoudingen die helpen om je hart te openen

Dit zijn zes gemakkelijke hartopeners om je goed voor te bereiden op het ontvangen van liefde. Om de energie die liefde aantrekt te vergroten, kun je de woorden “Ik ben liefde waardig” herhalen, terwijl je diep en gelijkmatig in- en uitademt in elke houding.

1. Fish Pose (Matsyasana)

Dit is de ultieme hartopener en kan ook worden gedaan als een ondersteunde rusthouding met behulp van blokken. Ga op je rug liggen met je voeten bij elkaar. Plaats je handen onder je billen. Druk je ellebogen naar beneden om je hart op te tillen. Buig je ruggengraat en duw je borst omhoog.

Laat de kruin van je hoofd op de grond rusten. Adem diep in en open je longen. Als je twee blokken hebt, plaats er dan een op de laagste stand tussen je schouderbladen en het tweede blok onder je hoofd op de een na hoogste stand. Je moet volledig ondersteund en ontspannen zijn.

2. Upward Table Top (Ardha Purvottanasana)

Begin zittend met je knieën gebogen en je handen op de grond, met je vingers richting je voeten. Druk je heupen hoog op, zodat je je knieën niet meer ziet. Laat je hoofd zakken en kijk omhoog naar het plafond of de lucht.

Adem volledig uit en adem dan diep in terwijl je je heupen nog wat verder omhoog drukt, tot dat ze in lijn zijn met je knieën en schouders. Voel je vrij om zachtjes met je adem mee te bewegen, ontspan je bij de uitademing en druk je bij elke inademing omhoog om je hart te openen.

3. Crescent Moon Lunge (Anjaneyasana)

Begin op je knieën, stap dan één voet naar voren zodat je voorste been in een hoek van 90 graden staat. Plaats je handen aan weerszijden van je voorste voet en schuif de andere voet naar achteren zodat je benen wijd gespreid staan. Leg je handen op je voorste knie en strek je armen zodat je ruggengraat kromt (als een halve maan).

Als het goed voelt, strek dan je armen omhoog en leun een beetje naar achteren. Ontspan je schouders. Als je inademt, verleng dan je ruggengraat. Als je uitademt, reik je omhoog en naar achteren. Probeer niet te gaan hangen in je heupen, maar houd enige spanning in je benen door je voorste voet diep in de grond te duwen.

4. Camel Pose (Ustrasana)

Begin op je knieën. Kantel je hoofd naar achteren en til je borst omhoog. Druk je handen op je onderrug en laat je vingertoppen naar boven wijzen. Houd je heupen over je knieën. Je tenen kun je onder je krullen of plat op de grond laten liggen (om het moeilijker te maken).

Druk je handen naar beneden om je ruggengraat te verlengen en je staartbeen naar voren te kantelen. Gebruik je inademing om je hart naar boven te tillen. Als het goed voelt, reik dan met je handen naar je voeten, maar houd je heupen boven je knieën.

5. Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana)

Voor mensen die moeite hebben met een volledige bruggetje, is deze halve brughouding perfect om je ruggengraat te laten buigen. Ga op je rug liggen. Buig je knieën zodat je voeten op de grond staan en met je vingers je hielen aan kunt tikken. Laat je armen langs je lichaam op de grond liggen, terwijl je je heupen omhoog duwt.

Houd je knieën op één lijn en creëer een rechte lijn van je knieën naar je schouders. Als het goed voelt, verstrengel je je vingers in elkaar (onder je heupen), zodat je je schouderbladen nog dichter bij elkaar kunt brengen en je hart nog verder kunt openen.

6. Standing Star Pose (Utthita Tadasana)

Deze makkelijke en vrolijke houding verwijst naar het idee dat je gemaakt bent van sterrenstof, dat jij het stralende licht bent en dat je liefde waard bent. Ga staan met je benen wijd uit elkaar en zet je voeten stevig in de grond. Strek je armen wijd en laat jezelf lijken op een grote letter “X”. Haal diep adem en stel je voor dat je een grote ster aan de hemel bent, deel van een prachtig universum. Wees de ster die je bent!

Ben jij ready om doormiddel van deze yogahoudingen jouw hart te openen?

Geleide meditatie: lief zijn voor jezelf en ontvangen van liefde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️