Eva Spigt
Eva Spigt Beweging 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De fijnste yin yoga video’s van Travis Eliot

Travis Eliot staat wereldwijd bekend om zijn yoga en meditatie oefeningen. Daarnaast is hij schrijver van het boek ‘A journey into yin yoga’. Wij zetten de 5 fijnste yin yoga oefeningen van hem op een rij.

Zo ga jij niet alleen lenig maar ook super relaxt het leven door.

Wat is yin yoga?

Yin yoga is ideaal als je zin hebt in een langzamere vorm van yoga. De pose’s worden langer aangehouden, tot zo’n 5 minuten, waardoor je bindweefsel langzaam gerekt wordt. Zo blijven je gewrichten soepel en blijft je bindweefsel gehydrateerd.

Yin yoga is ideaal bij een burn-out omdat ook opgeslagen cortisol (stress hormoon) wordt afgevoerd dat in het bindweefsel zit. Daarnaast heeft het een relaxing effect op het brein.

5 fijne yin yoga video’s

10 minuten yin

Heb je weinig tijd maar wel zin in een fijne stretch? Hij noemt het ook wel ‘flow and go’, een perfecte oefening dus als je onderweg bent, op het vliegveld zit of tussen meetings op zoek bent naar een moment van rust.

30 minuten yin

In deze practice besteedt Travis aandacht aan de butterfly, shoelace en reclining twist. Als je een zittend beroep hebt, is deze video voor jou. De oefeningen stimuleren namelijk de flexibiliteit in je onderrug, liezen en bekkengebied. Als je daar veel stijfheid ervaart, biedt deze practice een oplossing.

Courage yin

Kan je wel wat mentale power gebruiken? Deze speciale yin practice geeft je net dat extra zetje. Voor vele deelnemers is dit een breakthrough geweest in het leven. Benieuwd?

Detox yin

Even iets te hard gefeest en slecht gegeten? Deze 30 minuten detox yin yoga, is zo gemaakt om je lichaam te ontgiften. Verwacht bewegingen waarbij je meer in een twist ligt voor een lichte detox.

Relax & Restore

Na een lange dag even lekker relaxen? Kom in totale ontspanning en laad weer op met deze yin yoga sessie van 30 minuten. Klinkt de ‘sleeping swan’ je niet als muziek in de oren?

The 5 Tibetan Rites: de populaire (yoga)oefeningen van Tibetaanse monniken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️