Jeanine van de Klashorst
Jeanine van de Klashorst Psyche 20 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Als een raket door je werk met meer focus, richting en tijd door afleidingen te schrappen!

Ik heb het vroeger zo vaak gehad en ik zal vast niet de enige zijn. Struggles met opstaan, gedurende de morgen of nog erger, de dag ervoor. Want onrustige gevoelens spelen vaak al eerder op en zijn ook de reden dat je ‘s nachts ligt te woelen. Focus, richting en tijd zijn geen overbodige luxe in dit geval.

Als taken zich opstapelen, je het overzicht kwijt bent en constant afgeleid wordt, is het tijd voor verandering. Focus helpt je om orde te scheppen en zo je werk gedaan te krijgen.

Herken jij deze struggles?

– Keuzestress en chaos in mijn hoofd: welke taak moet ik nou als eerste doen?
– Heel vaak pakte ik weer die telefoon erbij, zonder noodzaak.
– Ik was niet vooruit te branden en aan het eind van de dag had ik geen energie en zin meer over om leuke dingen te doen voor mezelf of met anderen.
– Altijd het gevoel van haast te hebben en veel teveel doen. Ik had nauwelijks tijd meer voor mijzelf.

Het gevoel kan aanwezig zijn met dat het werk nooit af kan zijn… Het gevaar schuilt erin om altijd te blijven werken en je nooit goed genoeg te voelen want je krijgt nooit iets af.

Hoe zorg je ervoor dat je weer vooruit komt in je werk? Dan kan minimalisme dé oplossing zijn. Maak het simpeler voor jezelf waardoor je meer energie, rust, tijd en focus overhoud. Zo om meer tijd met je familie en vrienden te beleven of om te sporten. Of eindelijk eens die leuke hobby oppakken waar je nooit tijd en de rust voor had…

Tips voor meer focus en minder afleiding

1. Vraag jezelf allereerst af wat je leuk vindt aan je werk. Waarom ben je ooit begonnen en past het nog bij je?

2. Kijk naar je taken en klanten. Welke zijn het meest belangrijk en welke kan ik schrappen omdat deze mij veel energie, tijd en omzet kosten?

3. Zorg voor duidelijke to-do listen en heb deze al klaarliggen op de dag dat je begint met werken. Houd je taken klein en verdeel deze over de dagen. Zo kan je afvinken, voel je je productief genoeg en dit geeft je een zelfverzekerd gevoel!

4. Doe simpel gezegd minder. Door overbodige taken te schrappen creëer je meer ruimte, focus, ben je veel productiever en hierdoor houd je meer tijd over en voel je je rustiger in je hoofd.

5. Plan vaste tijdstippen in de week in met dezelfde taken. Bijvoorbeeld: maandagochtend 9.00-11.00 uur blogs schrijven. Dinsdag 10.00 – 11.00 uur werken aan je website. Werk vooruit als je in een lekkere flow zit. Dat scheelt alweer tijd, maar houd je grenzen in de gaten met genoeg is genoeg voor vandaag. Plan ook een afspraak met jezelf in en zet hiervoor een wekker dat het tijd is om te stoppen met je werk.

6. Zet notificaties op je telefoon uit en kijk twee keer per dag op je e-mail. E-mail is ook een enorme afleiding. Werk je mails in de ochtend en eind van de dag achter elkaar door en zo verminder je de drang dat je een e-mail steeds tussendoor moet beantwoorden.

Goede vragen die je jezelf kan stellen zijn: Wat is het meest belangrijk wat ik nu kan uitvoeren om vandaag vooruit te komen? Welke eerste kleine stap kan ik zetten om hieraan te beginnen?
Dit geeft motivatie en voldoening, maar ook rust.

Als je in je vrije tijd bent, kan je loslaten en kan je pas echt genieten van de momenten zonder dat je alweer met je hoofd bij morgen bent.

Wat zou jij doen als je meer tijd en energie over zou houden?

Wil je meer weten? Download dit stappenplan.

Jeanine van de Klashorst is een enthousiast persoon die dolgraag ondernemers wil inspireren met het toepassen van minimalisme in het dagelijkse leven via Ganbatte – Minimalistisch Leven. Dit doe ze via een gratis stappenplan, blogs, online cursus en coaching. Volg haar reis op <a href=”https://www.instagram.com/jeanine_klashorst” target=”_blank” rel=”noopener”>Instagram</a>.

6 stappen om niet meer in het verleden te leven, maar te focussen op de toekomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️