Maannomade
Maannomade Horoscopen 8 okt 2023
Leestijd: 6 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 9 oktober tot 15 oktober 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

De weekhoroscoop van 9 tot 15 oktober 2023

Maandag 9 oktober

Maan nog in Leeuw + Venus naar Maagd

Een nieuwe week juicht ons toe en ook deze week zit het weer vol hoogtepunten. De herfst mag er dan wel langzaam aankomen, het belooft zeker geen saaie tijd te worden.

De maan verblijft vandaag nog in Leeuw waardoor we een sterke drang voelen om ons hart voor anderen te openen.

We zijn verwelkomend naar de mensen om ons heen en doen ons best om iedereen zich gezien te laten voelen. Niet omdat we graag een wit voetje bij anderen willen halen, maar omdat we diep vanuit ons hart voelen dat het belangrijk is dat iedereen zich welkom voelt. Een warme, positieve energie die je mentaal in de goede spirits brengt.

Geen deprimerende maandag voor jou dus. Want ondanks dat de maan nog lekker op zijn plek blijft, verhuist de planeet van de liefde wel naar een volgend sterrenbeeld. Venus heeft invloed op de manier waarop we onze relaties ervaren en hoe we kijken naar kunst en schoonheid en in Maagd leren we de praktische kant meer te waarderen.

Onze liefde uiten we minder in emotionele vorm maar juist op een praktische, service gerichte manier. Door meer emotionele afstand van relaties te hebben kan het voelen alsof je

een muur optrekt om je eigen hachje te beschermen. Blijf waken dat je niet alleen liefde geeft aan anderen, maar ook open staat om deze te ontvangen. Open je hart, open je geest!

Dinsdag 10 oktober

Maan naar Maagd

De maan komt net als liefdesplaneet Venus enkele dagen in Maagd te staan, waardoor onze emoties en hart meer met elkaar zullen gaan levelen. Een samenwerking waarbij het onderbewustzijn ons laat reflecteren over onze rol in relaties en welke impact dit op ons heeft.

Daarnaast gaat dit ook betekenen dat je de emotionele afstand die je van liefde of voor relaties voelt, sterker aanwezig kan gaan zijn. Een goed moment dus om te reflecteren waarop jullie relatie is gebouwd en hoe jullie de basis voor deze relatie nog steviger kunnen gaan maken.

Donderdag 12 oktober

Maan naar Weegschaal + Mars naar Schorpioen

Twee dagen voordat de nieuwe maan aan de hemel staat, voelen we de opbouwende energie al. Een energetisch hoogtepunt dat nu al energie kost waardoor we extra bewust zijn van de balans die we kwijt raken.

De maan bereidt zich al voor in Weegschaal die ons helpt om evenwicht in het drukke leven te herpakken.

Een gezonde balans zoekende tussen de taken die we hebben en de behoeften die nodig zijn, zorgen ervoor dat je niet al te vermoeid de nieuwe maan in zal gaan. Want alhoewel deze op het moment vaak meer energie geeft, kunnen de dagen voorafgaand aan de nieuwe maan vaak somber en zwaar voelen. Blijf je daarom focussen op wat je onderbewustzijn je vertelt zodat jij je eigen grenzen niet voorbij gaat lopen.

Dat we zoekende zijn, is een lijn die we de komende weken verder trekken als Mars, planeet van passie en discussie naar Schorpioen verhuist. Door deze plaatsing leren we om dieper te gaan graven naar de betekenissen, waarom we bepaalde keuzes maken en waarom leven we het leven op deze manier.

Schorpioen is een waterelement en helpt ons om emotioneel de verdieping op te zoeken, onszelf uit te dagen om onszelf opnieuw uit te vinden en ons te laten transformeren. Een rauwe spiegel hebben we nodig om eindelijk de veranderingen door te voeren die we nodig hebben om opnieuw de passie in het leven te hervinden.

De dagen lopen in elkaar over als je niet oplet en het is juist aan ons om elke dag de verschillende kleuren te zien.

Om te voelen hoe spannend iets nieuws kan zijn of om in te zien hoeveel talenten we wel niet bezitten.

Daag jezelf daarom uit om nieuwe dingen te ontdekken, ga eens op kroegentocht in de stad of probeer een nieuwe sport na je werk om jezelf uit je comfortzone te halen. Luister naar dat stemmetje in jezelf en voel waar je hart sneller van gaat kloppen.

Mars leert ons namelijk om de route van ons levenspad opnieuw uit te vinden door grenzen op te zoeken. Een uitdagende periode dus waarin de kansen voor het oprapen gaan zijn als je maar het werk levert.

Zaterdag 14 oktober

Nieuwe maan in Weegschaal + zon eclipse

Nu de herfst voor de deur staat, komt een volgend seizoen in ons leven waardoor de veranderingen weer voor de deur staan. Meer thuis en minder uit, maar daardoor ook minder afleidingen die je van je doel weghouden.

De nieuwe maan geeft energie en probeert ons te laten inzien dat we heus wel op de goede weg zijn. Een emotionele reset zodat ons onderbewustzijn meer rust zal ervaren nu de nieuwe maan ook samenvalt met een eclips waardoor deze extra krachtig gaat zijn.

Weegschaal helpt ons om in te zien hoe we in drukke tijden de rust kunnen bewaren. We leren steeds beter naar onszelf te luisteren en proberen te dansen tussen de beren die we op de weg zien. Een minder negatieve kijk op het leven die ons helpt om ondanks het sombere seizoen vooruit te kijken naar de kansen die er gaan liggen.

Daarnaast leert de nieuwe maan ons om even terug te komen en om te realiseren wat we nou echt belangrijk vinden zodat we hier meer rust en harmonie gaan vinden als we het doel duidelijk voor ogen hebben. We hoeven niet zo nodig de eerste plek te hebben, want we weten dat de reis er naar toe het meeste zal opbrengen.

Zondag 15 oktober

Maan naar Schorpioen

Na de nieuwe maan wacht de maan in Schorpioen ons op om de indrukken te verwerken. Want ondanks dat deze nieuwe maan niet emotioneel drainerend is, was het wel emotioneel stimulerend en ervaren we daardoor meer behoefte om onszelf terug te trekken in een holletje om de prikkels te verwerken.

Een goed idee om de rust op te zoeken, want een drukke omgeving kan je best prikkelbaar maken waardoor het lastig kan zijn om je gevoelens onder controle te houden….

Dit was de weekhoroscoop weer! Tot de volgende…

Dit is waarom onbewuste overtuigingen je ervan weerhouden om te blijven groeien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️