Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze inspirerende podcasts zorgen voor meer balans in je leven

We willen carrière maken, maar ook genoeg tijd hebben voor ons gezin. Daarnaast willen we nog sporten, nieuwe hobby’s uitproberen en borrelen met vriendinnen. Bij elkaar is dat best wel veel. Met deze podcasts raak je niet uit balans.

De juiste balans vinden tussen werk en vrije tijd kan lastig zijn. Vervolgens valt je vrije tijd ook weer in te delen op verschillende manieren.

Je partner wil een gezellig weekendje weg, maar je vriendinnen heb je ook al lang niet gezien. Het gras moet nog gemaaid worden en je zou nog op de koffie gaan bij je overbuurvrouw.

Het liefste doe je alles op één dag, maar dat lukt helaas niet. Je moet keuzes maken. De juiste balans vinden en behouden is daarbij belangrijk. Het zorgt weer voor rust in je hoofd en het idee dat je alles op een rijtje hebt.

De balans terugvinden met deze podcasts

Helemaal in balans zijn, is misschien een niet haalbaar streven. We zitten namelijk in een drukke maatschappij waarin het normaal lijkt om altijd ‘aan’ te staan. Wel kunnen we er zelf wat aan doen om meer in balans te komen. De volgende podcasts helpen je hierbij.

Morning Rae

De balans vinden tussen alles is heel belangrijk. Dus niet alleen tussen productief zijn en je rust pakken. Deze podcast helpt je daarbij. Thema’s als morning routines, gezondheid en welzijn worden besproken.

Morning Rae heeft bijvoorbeeld afleveringen over hoe je communiceert met zelfvertrouwen en hoe je nieuwe hobby’s vindt.

Elke maandagochtend word je weer enthousiast gemaakt voor de nieuwe week met deze inspirerende afleveringen.

From the Heart with Rachel Brathen

Rachel Brathen schreef meerdere succesvolle boeken en geeft met haar podcast een kijkje in haar leven. Naast het vinden van balans, heeft ze het ook over liefde, vertrouwen en welzijn. Ook betrekt ze het moederschap erbij.

The light you are seeking is within your own heart“, staat beschreven bij de podcast. Rachel wil je helpen om dit licht te vinden en vandaar ook: From the Heart with Rachel Brathen.

Afleveringen die ze maakt, gaan bijvoorbeeld over de eerste stap nemen om je kracht te vinden en een goede selfcare routine te behouden als moeder.

80/20

In deze podcast is de in haar twintig jarige Lily op zoek naar de balans tussen werk en vrije tijd. Daarbij praat ze onder andere over carrières, school, vriendschap, mentale gezondheid en relaties.

Ze leert je bijvoorbeeld om met veranderingen om te gaan en om de zachte kant van jezelf te omarmen tot hoe je het beste je grenzen kan aangeven.

Met deze 5 podcasts voor een positieve mindset kom je de herfst door

 

 

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️