Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 19 mrt 2023
Leestijd: 6 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 20 maart tot 26 maart 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Maandag 20 maart

Maan nog in Vissen + Zon naar Ram (tot 20 april)

Alhoewel wij de maandag rustig zullen beginnen nu de maan nog in Vissen staat, staan er astrologisch gezien best een aantal grote verschuivingen op ons te wachten. Een prima dag dus om vandaag nog even te genieten van de rust.

De maan heeft invloed op onze emoties en onderbewustzijn en nu ze nog een dag in Vissen verblijft, merken we dat we een grote behoefte hebben aan slaap, rust en onszelf niet teveel belasten. Vissen maakt ons kalm zodat we efficiënt kunnen opladen, dus daarom is vandaag een prima dag om de boel de boel te laten en je niet te druk te maken over zaken die spelen.

Zeker nu vandaag ook nog de zon naar een nieuw sterrenbeeld verhuist, wacht ons de komende weken al genoeg drukte. Nu de zon naar Ram verhuist, krijgen we allemaal meer trekjes van dit actieve en vurige sterrenbeeld en belanden we in een seizoen waarbij we de lentekriebels duidelijk voelen!

Dit in tegenstelling tot de afgelopen weken waarbij we een sterkere behoefte hadden om onder de wol te kruipen. De zon in Ram zorgt ervoor dat we klaar zijn om druk bezig te zijn met de zaken die ons energie geven. Geen saaie periode om op de bank te hangen, maar juist een tijd om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën en dromen die je hebt en om jezelf meer uit te spreken dan dat je hiervoor hebt gedaan. Tijd dus om jezelf op de eerste plek te zetten en je minder af te laten leiden door de mening van anderen…

Dinsdag 21 maart

Nieuwe maan in Ram

Na een rustige maandag beginnen we de dinsdag met een kickstart als de maan naar Ram verhuist. Als eerste sterrenbeeld van de dierenriem is het Ram die staat voor een nieuwe periode die we dubbel zo sterk voelen nu de maan ook nog op haar hoogtepunt staat tijdens de nieuwe maanfase.

De nieuwe maanfase is de start van een nieuwe reis van de maan om de aarde en staat dus voor een begin, een start waarin alles mogelijk is. Vandaag is dus een hoogtepunt dat staat voor een periode waarin we alle dromen waar mogen maken en we emotioneel gezien ook toe zijn aan verandering en meer uitdaging.

Niet langer geleefd worden door de situatie, maar zelf de controle herpakken door te dingen te doen die ons energie geven. Een tijd van verandering waarbij we meer voor onszelf zullen  opkomen en een tikkeltje egoïstischer zullen worden als het gaat om onze emoties en behoeften.

Aangezien dit hoogtepunt vooral energie geeft, is het de perfecte dag om plannen op papier te zetten en voor jezelf uit te pluizen welke reis je wilt gaan maken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Verandering van spijs doet eten….

Donderdag 23 maart

Maan naar Stier + Pluto naar Waterman (tot 1 mei)

Dat het een week vol hoogtepunten en veranderingen zal zijn, blijkt ook vandaag weer nu zowel de maan als Pluto een verhuizing doormaken. Na het hoogtepunt van de nieuwe maanfase zal de maan het iets rustiger aan doen als ze een paar dagen in Stier verblijft, een sterrenbeeld dat bekend staat goed voor zichzelf te zorgen door zichzelf niet te druk te maken. En dat zullen wij op aarde dus ook zeker niet doen.

De periode waarin de maan in Stier staat is een tijd waarin we ons minder druk zullen maken en daardoor emotioneel gezien meer ruimte krijgen om bij te komen. Zeker als je het combineert met de dingen waar je blij van wordt, zal je merken dat de druk die je ervaarde tijdens de maan in Ram van je schouders zal vallen.

Pluto is een planeet waar we het minder vaak over hebben tijdens de weekupdates, niet omdat deze planeet niets te betekenen heeft, maar omdat hij zo ontzettend langzaam door de kosmos reist. Deze kleine planeet staat voor verandering en evolutie en zal dit jaar een aantal maanden in een revolutionair sterrenbeeld verblijven. Omdat Pluto zo langzaam door de kosmos reist, merken we niet direct veel van zijn energie, maar is het voornamelijk een langzame shift met invloed op de samenleving.

Dat betekent dus niet perse dat jij andere behoeften zal krijgen, maar dat er andere thema’s binnen de samenleving een rol zullen gaan spelen. Met Pluto in Waterman zal het steeds meer gaan draaien om nieuwe technologieën en om een groter gemeenschapsgevoel. Ook al kan Waterman best goed op zichzelf zijn, is het toch een sterrenbeeld met een groot hart voor anderen.

Komende maanden zullen we ons dus dankzij Pluto meer gaan inzetten voor de maatschappij en voor anderen, omdat we meer en meer beseffen dat we niet de enige op de wereld zijn. Een maatschappij waarbij we krachten zullen gaan bundelen om gezamenlijke visies, ideeën en krachten te gebruiken om de wereld een stuk beter te maken is het resultaat.

Niet voor onszelf maar zeker voor de mensen zonder stem en de generaties die nog na ons komen. Meer bewustzijn dus voor de consequenties van ons gedrag en weten hoe we dit juist kunnen inzetten voor een mooiere toekomst.

Zaterdag 25 maart

Maan naar Tweelingen + Mars naar Kreeft (tot 20 mei)

Om het weekend toch een stukje spannender in te gaan, verhuist de maan op zaterdag naar Tweelingen, een sterrenbeeld dat bekend staat om zijn gezellige eigenschappen. Met de maan in Tweelingen wordt onze nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen geprikkeld, waardoor we een sterkere behoefte hebben om te kletsen met anderen of om uitgedaagd te worden.

Mochten we deze behoefte niet kunnen vervullen, dan kunnen we ons best een beetje rusteloos gaan voelen waardoor we de neiging gaan hebben om juist de verkeerde, negatieve prikkels op te gaan zoeken. Een goed moment dus om met vrienden of familie af te spreken zodat we onszelf bezig houden.

Als afsluiter verhuist vandaag naast de maan ook nog Mars, planeet van passie en actie naar Kreeft. Niet de meest geweldige plaatsing voor de komende twee maanden, want doordat de pittige Mars in gevoelig sterrenbeeld Kreeft verblijft zullen we meer vanuit emotie gaan reageren dan vanuit logica.

We kunnen hierdoor sneller getriggerd worden door zaken vanuit het verleden of vanuit onzekerheid die boven drijft waardoor de sfeer tussen jou en de mensen die dichtbij staan niet altijd gezellig zal zijn. Pas zeker op voor passief agressieve reacties, want die worden niet altijd op prijs gesteld…

Dit gebeurt er als twee oude zielen een relatie aangaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️