Maannomade
Maannomade Horoscopen 16 jul 2023
Leestijd: 5 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 17 tot 22 juli 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 17 tot 22 juli

Maandag 17 juli

Nieuwe maan in Kreeft

Een nieuwe week die we gelijk beginnen met een hoogtepunt, want de nieuwe maan laat niet op zich wachten. Een fris maar ook emotioneel begin dat zal zorgen voor een reset, zodat we dankzij de gevoelige kant van sterrenbeeld Kreeft weer in contact komen met de zaken die we echt belangrijk vinden.

We stappen tijdens de nieuwe maan uit de automatische piloot van ons werkleven en voelen weer even waar we staan.

Een tijd van bezinning, maar ook een tijd waarin we nieuwe plannen maken zodat we het morgen net een stapje beter kunnen gaan doen. De nieuwe maan kan daarom dus voelen als een wake-up call dat zaken anders moeten en helpt ons daarbij om te realiseren wat nou echt belangrijk is in het leven; namelijk de connectie met familie en vrienden.

Een goed moment dus om je ouders op te bellen en te vertellen hoe trots je op hen bent of om gelijk een datum te prikken voor een date met vrienden die je al lang niet hebt gezien.

Dinsdag 18 juli

Maan naar Leeuw

Na de nieuwe maan is het tijd om emotionele afleiding te zoeken in Leeuw, een vurig sterrenbeeld die ons eraan herinnert dat het leven vol met plezier zit. We worden dankzij Leeuw spontaner en stralen deze vrolijkheid uit op anderen.

Een goede dag om je collega’s van het werk te houden met jouw gezelligheid, want jij hebt nu meer behoefte aan het maken van plezier dan het finishen van je to-do lijstje…

Donderdag 20 juli

Maan naar Maagd

Waar je de afgelopen dagen in gedachten minder bezig was met je to-do lijst en andere verantwoordelijkheden, zorgt de maan in Maagd er de komende dagen juist voor dat je nu met de neus op de feiten gedrukt wordt. Je hebt een grotere behoefte aan het orde op zaken stellen waardoor je meer in de doe-modus komt dan in de denk-modus.

Lekker aan de slag gaan door niet alleen je hoofd leeg te maken met de klussen die gedaan moet worden, maar ook om beter voor je lichaam te zorgen door extra bewust te zijn van je gezondheid. Je hebt maar een lichaam en de maan in Maagd herinnert je eraan dat je hier goed voor moet zorgen.

Zaterdag 22 juli

Venus retrograde in Leeuw (tot 3 september) + Zon naar Leeuw (tot 21 augustus)

Twee kosmische hoogtepunten op een dag, maar beiden in hetzelfde sterrenbeeld! We beginnen met Venus retrograde in Leeuw die tot 3 september helpt om ons hart een goede reset te geven…  Mercurius is namelijk niet de enige planeet die in retrograde gaat, want ook liefdesplaneet Venus houdt wel van het jaarlijkse moment van stilstaan.

Optisch gezien lijkt de planeet tijdens de retrograde fase tegengesteld te bewegen, maar astrologisch gezien zorgt zij ervoor dat we gaan reflecteren over onze rol in relaties. Niet dat we alleen maar wijs zullen worden, er zullen tijdens deze fase ook zeker momenten zijn dat we onderuit gaan en dingen doen die juist niet handig zijn.

Zeker omdat ons hart sterker zal gaan spreken waardoor we soms een tikkeltje dramatisch uit de hoek kunnen komen als het gaat om de liefde of relaties. Emoties lopen hoger op en het wordt lastiger om deze in goede banen te gaan leiden vertelt de weekhoroscoop ons.

Door de energie van Leeuw in Venus zijn we geneigd om over belangrijke discussiepunten heen te praten om deze pijnpunten maar niet op te brengen, maar verwacht juist dat deze tijdens retrograde omhoog gaan spelen.

Wees bewust van hoe jij er mee om gaat, zodat je negatieve zaken niet blijft afgeven op je relatie, maar leert om zelf ruimte te geven. Tijd, liefde en erkenning zijn nodig om je oude rugzak uit het verleden een plekje te geven.

Naast Venus verhuist ook vandaag de zon naar dit vurige sterrenbeeld waardoor we vandaag de Leeuwenenergie extra sterk zullen voelen. Ook qua gedrag gaan we ons dankzij de zon in Leeuw steeds meer als Leeuw identificeren waardoor we een tikkeltje luider maar ook luier zullen gaan worden.

Een mindset die ervoor zorgt dat we meer aandacht hebben voor de dingen die ons hart sneller laten kloppen, waardoor we onze verantwoordelijkheden soms zullen vergeten. Een tikkeltje verstrooid dus, maar we durven wel meer door de trotse kant die zon in Leeuw met zich meebrengt.

Pas wel op dat je deze stem gebruikt om grenzen aan te geven, niet om vuurtjes en discussies met anderen aan te wakkeren… de weekhoroscoop heeft je gewaarschuwd!

Zondag 23 juli

Maan naar Weegschaal

Na alle kosmische energie van deze week vinden we weer langzaam de rust en balans terug als de maan naar Weegschaal verhuist. In Weegschaal krijgen we de kans om alle prikkels van de week te verwerken door het leven minder zwart-wit te zien, waardoor onze emoties ook minder gekleurd worden.

Niet alleen zorgt dit voor minder emotionele schommelingen, maar wordt het ook makkelijker om je verhaal met anderen te delen omdat Weegschaal ons de kracht van vriendschappen laat inzien. Een goede dag dus om de week af te sluiten in het gezelschap van mensen bij wie jij je ei kwijt kan en het leven mee kan vieren.

Volg BEDROCK op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief als je als eerste de volgende weekhoroscoop wil lezen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️