Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ga je mee naar het Warming Up Festival? (+ win kaarten!)

Het is duidelijk, we leven op een planeet die opwarmt. Maar wat betekent dat? Hoe gaan we daarmee om? En hoe willen we verder? Deze vragen staan centraal bij het Warming Up Festival. Hier wordt van 20 tot en met 24 oktober 2021 het klimaatvraagstuk op een leuke manier verbonden aan cultuur, door middel van kunst, muziek, theater, live podcasts en spoken word van toonaangevende artiesten en kunstenaars.

Culturele hotspot de Tolhuistuin in Amsterdam presenteert een pakkend festivalprogramma, dat je niet wil missen. En dat hoeft misschien ook niet, want we mogen een aantal kaarten weggeven!

Flinke dosis inspiratie

Vaak voelt het klimaatnieuws een beetje zwaar aan. De wereld gaat kapot en dat is onze schuld. Als we nu niks doen, dan… Nou ja, je snapt het wel. Daarnaast voelt de klimaatverandering heel abstract en is het soms moeilijk voor te stellen wat er op grote schaal kan gaan gebeuren. Daarom hebben we een nieuwe taal nodig die tot de verbeelding spreekt.

In plaats van harde cijfers, onderzoeken en percentages over de opwarming van de aarde te laten zien, wordt tijdens het Warming Up Festival dit thema gecombineerd met kunst en cultuur. De cultuursector brengt namelijk mensen samen en weet als geen ander het publiek in het hart te raken.

Duurzaam eten wordt (gelukkig) steeds populairder. Maar hoe kies je het juiste keurmerk?

Matthea de Jong, creative director van Warming Up Festival vertelt: “Aansprekende verhalen, beelden en muziek geven een flinke dosis inspiratie en energie. Dat kunnen wel gebruiken na al het klimaatnieuws, zoals de overstromingen en bosbranden van afgelopen zomer.”

Een greep uit het programma

Het festival presenteert 5 dagen lang een gevarieerd programma met bijzondere namen. Zo zal zanger Ruben Hein op de openingsdag een presentatie, solo pianoconcert en Q&A geven gerelateerd aan zijn bijzondere reis naar Antarctica. En artiest Joya Mooi host een muzikale talkshow over activistische lyrics, van politieke hip hop anthems tot eclectische Caribische jazz.

Hoe je uitlegt hoe belangrijk (en echt) klimaatverandering is

Verder onderzoeken cabaretier Patrick Nederkoorn en wetenschapper Sjoerd Groeskamp de verschillende toekomstscenario’s in de voorstelling ‘Overvloed’. En je vindt er dagelijks een filosofische dinnershow van Collectief Walden plaats, is er op zaterdag een Activist Bootcamp met activistische rolmodellen zoals Anuna de Wever en Jerry Afriyie (van Nederland Wordt Beter) en kun je op zondagochtend naar de Church of Climate Change met singer-songwriter Gerson Main.

Win kaarten

Hebben we je al een beetje warm gemaakt (woordgrap) voor dit festival? Dan komt dan goed uit, want we mogen 2 x 2 tickets weggeven voor het miniconcert van Ruben Hein (op woensdag van 20.00u tot 22.00u op 20 oktober) en 2 x 2 tickets weggeven voor de Activist Bootcamp (op zaterdag 23 oktober van 10.00u tot 17.00u). Wil je kans maken?

Volg dan Bedrock Magazine op Instagram net zoals @wearewarmingup en @tolhuistuin en laat ons in een story weten waarom jij wilt winnen! Tip: zet je account op openbaar en tag ons alledrie, zodat we een winnaar kunnen uitzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️