Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een free spirit? Zo herken je een échte vrije geest

Houd jij er niet van binnen de gebaande paden van de maatschappij te leven en vind je vrijheid het allerbelangrijkst? Dan is de kans groot dat je een free spirit bent. Wat houdt dit precies in? Waaraan kun je herkennen dat je er één bent?

Zo weet je of je écht een vrije geest bent.

Wanneer ben je een free spirit?

Letterlijk vertaald betekent ‘free spirit‘ natuurlijk vrije geest. In dit geval gaat ‘spirit’ meer over iemands ziel. Wat houdt deze term verder precies in? Free spirits leven niet volgens de regels en volgen niet de traditionele paden.

Ze zijn niet per se rebels of hebben een hekel aan alles en iedereen. Ze houden juist van het leven, maar gaan hier gewoon ongeremd doorheen. In plaats van te luisteren naar anderen, leven ze vanuit hun authentieke zelf. Ze staan erg in verbinding met zichzelf en vinden het prettig om buiten hun comfort zone te gaan.

Tune in met jezelf: 6 manieren om (weer) verbinding te maken met jezelf

In onze maatschappij zijn veel mensen juist het tegenovergestelde van vrije geesten. Ze houden zich aan alle regels en hun hele leven is als het ware al uitgestippeld: van de studie om de goede baan te behalen tot het krijgen van kinderen en de golden retriever. You get the picture!

Tekenen dat je een free spirit bent

Herken je bovenstaand verhaal? Als je deze tekenen van Mindbodygreen ook nog eens kunt afvinken, weet je dat je écht een vrije geest bent.

Zorgeloos

Free spirits geven niet om wat anderen denken en luisteren naar hun eigen hart. Dat is knap, want de meeste mensen geven juist te veel om wat anderen denken, omdat het heel menselijk is ‘erbij te willen horen’.

Intuïtief

Als je een free spirit bent, heb je een sterke intuïtie. Je vertrouwt daarom op jezelf.

Onafhankelijk

Hoewel free spirits het geen probleem vinden om met anderen om te gaan, vinden ze het ook niet erg om alleen te zijn. Als je erg onafhankelijk bent, is dat een groot teken dat je ook een free spirit bent.

Leergierig

Wil je altijd nieuwe dingen uitproberen en nieuwe mensen ontmoeten en heb je geen probleem om uit je comfort zone te stappen? Ook dit is een teken.

Uniek

Als vrije geest maak je jouw eigen regels. Door jouw authenticiteit ben je uniek.

Waarom we allemaal authentiek willen zijn (en hoe je het wordt)

Avontuurlijk

Natuurlijk ervaren free spirits ook angst of twijfel, ze laten zich er alleen niet door tegenhouden. Sterker nog, vaak zien ze het als een kans om te groeien.

Niet veroordelend

Vrije geesten zijn erg openminded, ze accepteren anderen zoals ze zijn en zullen niet snel iemand veroordelen of raar vinden.

Herken jij jezelf in een free spirit? Net als bij elk ander persoonlijkheidstype komt dit met z’n eigen worstelingen. Dat komt voornamelijk door de buitenwereld. Mensen snappen het niet altijd dat jij zo je eigen pad trekt.

Ze zien jouw reislust, drang naar vrijheid en het niet-traditionele leven, soms als een teken dat je nog niet volwassen bent en focus of discipline mist. Vergeet niet dat jouw flexibiliteit, speelsheid en spontaniteit onderdeel van jou zijn en – bovendien – allemaal goede eigenschappen zijn. Laat de wereld je niet verharden.

https://www.bedrock.nl/de-mythe-van-wat-normaal-zijn/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️