Laura Saija
Laura Saija Psyche 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

5 tekenen dat je beste vriendin jaloers is (en zo ga je ermee om)

Een hechte vriendschap tussen twee vriendinnen hoort altijd gelijkwaardig te zijn. Het kan voorkomen dat het leven van de ene vriendin net iets lekkerder loopt en dat de andere vriendin jaloers wordt.

Een jaloezie kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan natuurlijk dat je jaloerse vriendin al vanaf het begin jaloers op je is, maar het kan ook dat ze op een bepaalt punt jaloers wordt.

Tekenen dat je beste vriendin jaloers is

Zo merk je dat een vriendin jaloers op je is.

1. Ze steunt je niet

Als jij enthousiast bent over een nieuwe hobby, een nieuwe baan of iets kleins als een nieuw kledingstuk zal ze altijd negatief reageren. Wat het ook is, ze zal het negatieve puntje opzoeken en het tegen je gebruiken. “Ik hoor altijd negatieve verhalen over de mensen die bij dat bedrijf werken”, zal ze bijvoorbeeld over je nieuwe baan zeggen.

2. Ze wil je altijd overtreffen

Net promotie gemaakt op je werk? Ze zal een betere functie krijgen. Nieuwe inrichting? Ze zal zorgen dat ze een mooiere bank koopt. Voor een jaloerse vriendin is alles een wedstrijdje. Ze kan het niet hebben als je haar overtreft.

3. Ze maakt je onzeker

Een jaloerse vriendin geeft je constant steken onder water. Ze maakt even tussendoor een opmerking over dat vetje dat boven je broek uitsteekt, terwijl daar geen aanleiding voor is en het ook zeker niet nodig was. Door elke keer zo’n kleine opmerking te krijgen van je vriendin, kun je al gauw onzeker worden.

4. Ze is zelf onzeker

De grootste reden dat je vriendin jaloers op jou is, is dat ze zelf onzeker is. Je hebt blijkbaar iets wat zij niet heeft en daar kan zij niet mee leven. Ze wordt al helemaal onzeker als je af en toe met iemand anders omgaat. Ze zal bang zijn om vervangen te worden en zal er alles aan doen om de nieuwe vriendschap te verpesten.

5. Ze wil je altijd nadoen

In het begin zal het niet doorhebben, want dit gebeurt geleidelijk. Je jaloerse vriendin zal zich hetzelfde als jij gaan kleden, dezelfde houding aannemen en misschien wel uitspraken van jou overnemen.

Wat kun je eraan doen?

Laat niet over je heen lopen, ze mag best weten dat sommige opmerkingen ongepast zijn. Een andere manier om haar te helpen is door haar af en toe complimenten te geven. Benoem haar positieve eigenschappen en vertel ook eens dat ze het goed voor elkaar heeft. Ze zal hierdoor minder onzeker worden en misschien ook minder jaloers.

Jaloezie: wat zegt het eigenlijk over je als je jaloers bent? En wat heb je er precies aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️