Johanan Fraanje
Johanan Fraanje Psyche 9 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Bijzondere ontmoeting: Marleen (32) had opeens een vriendengroep van twintig man

Een groot gedeelte van de mensen plant de agenda helemaal vol, terwijl ze vaak pas op de dag zelf weten of ze echt zin in een afspraak of activiteit hebben. Jammer, want op deze manier gaan afspraken als een ‘moetje’ voelen en laat je geen ruimte over voor spontane avonturen, terwijl deze vaak het allerleukste zijn!

Johanan Fraanje (35) heeft – om spontane ontmoetingen en avontuur te stimuleren – de app Amigos opgericht. Hoe dit werkt? Hij neemt ons mee in zijn avonturen en deelt verhalen van bijzondere ontmoetingen. “Aan mezelf en aan de mensen om me heen merkte ik al een tijdje dat dagen leuker zijn als je buiten je comfortzone stapt.

Ik reis veel en wat veel backpackers in warme landen misschien wel herkennen, is dat er dichter bij de evenaar een open cultuur heerst. Om deze cultuur ook in ‘koudere’ landen te integreren, heb ik Amigos opgericht. Een app waarmee je spontane activiteiten kunt organiseren en bijwonen”, vertelt Johanan.

“In deze columnserie deel ik het verhaal van een bijzondere ontmoeting van een amigo. Deze week het verhaal van Marleen (32 jaar) uit Utrecht die opeens een enorme vriendengroep heeft.”

Het hek is van de dam

Hairstyliste Marleen woonde al een aantal jaar in Utrecht, toen haar relatie van zeven jaar plots op de klippen liep. Haar directe omgeving stond ineens op zijn kop – een nieuw hoofdstuk brak aan. Ze wilde nieuwe mensen ontmoeten, nadat ze zich zeven jaar in een vertrouwde relatie-cocon had begeven.

Om een begin te maken sloot ze zich aan bij een voetbalclub, waar ze tijdens een avondje drinken werd getipt op de Amigos app.

Er ging een wereld voor Marleen open! De kapster, die hunkerde naar eerste ontmoetingen en nieuwe contacten, stelde voor om diezelfde avond nog een feest te organiseren.

Al snel zat de woonkamer vol met een groep gezellige Utrechters. En toen was het hek van de dam. De spontaniteit smaakte naar meer: sinds dat eerste feest stond Marleen drie tot vier keer per week bij iemand anders in de woonkamer. Na jaren in Utrecht te wonen, ontdekte ze eindelijk alle mooie wijken die de stad te bieden heeft.

Nieuwe vriendengroep

Langzaamaan vormde zich een ware amigos-vriendengroep van ruim twintig man, die Marleen regelmatig sprak en nog steeds spreekt. Een DJ-vriend van thuis, in Twente, was enorm benieuwd naar alle bijzondere verhalen van Marleen.

Hij vond het jammer dat Amigos nog niet zo groot was bij hem in de buurt, dus besloot Marleen het feestje naar hem te halen. Ze plaatste een event in Utrecht: dertig euro, we halen je op om 10 uur ‘s avonds en zetten je de volgende ochtend weer af in Utrecht, bestemming is een verrassing, BYOB (bring your own booze) – are you in or out?

Een stuk of dertig avonturiers stapten met de hairstyliste een gehuurde bus in en ze reden al feestend naar Twente, waar nog eens dertig vrienden van Marleens DJ’ende vriend stonden te wachten. Het was een feest om niet snel te vergeten, de volgende ochtend kwam de partybus pas half 8 terug aan in Utrecht.

Een magisch kerstdiner

De kers op de taart was een onverwachts kerstdiner, precies een jaar geleden. Een vriendin uit Marleens amigos-kring organiseerde een etentje om de community te bedanken voor het afgelopen jaar.

Iets wat Marleen ook sterk voelt: in een paar jaar tijd is ze gegroeid van nieuwe inwoner die de stad nauwelijks kende en vers uit een relatie kwam, naar een drukke hairstyliste met een vriendengroep van twintig man. Tijdens dit specifieke kerstdiner, vond misschien wel haar speciaalste ontmoeting plaats: ze raakte aan de praat met haar huidige vriendin, met wie ze nog altijd  samen is.

Bijzondere ontmoeting: Rosita (45) verloor haar baan en creëerde daardoor juist verbinding

Johanan Fraanje (35) is oprichter van Dutch Concepts en CEO van social app, bedacht met als doel om van elke situatie iets gezelligs te maken door de drempel om spontaan een praatje te maken of te joinen weg te nemen. In deze columnserie beschrijft hij de leukste, bijzondere ontmoetingen via de app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️