Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Fenna (27): ‘Mijn vriend wil een trio proberen, ik niet’

De relatie van Fenna staat flink onder druk nu haar vriend het idee van een trio niet uit zijn hoofd kan krijgen. Een trio is echt iets wat hij ooit in het leven wil doen, maar Fenna ziet dat totaal niet zitten. ‘Het lijkt mij echt verschrikkelijk om Twan met een andere vrouw seks te zien hebben’.

“Voor experimenten op seksueel gebied sta ik zeker open. Twan en ik proberen regelmatig iets nieuws in de slaapkamer. Zo kopen we vaak een nieuw speeltje voor elkaar, we proberen andere plekken uit of kijken samen porno of erotische films.

Samenwonen

Inmiddels zijn we drie jaar samen en willen we stappen zetten in de relatie. Samenwonen staat bovenaan de lijst. Natuurlijk is het een grote stap, maar vooral voor Twan voelt het als een hele definitieve beslissing.

Zelf denk ik dat samenwonen een leuke manier is om nog dichter bij elkaar te komen en samen een leven op te bouwen. Twan heeft juist het idee dat hij nog allemaal dingen wil doen voordat we echt een huis met elkaar gaan delen.

Seksfantasie

Onlangs besprak hij een nieuwe seksfantasie met mij. Hij wil dolgraag een keer een trio doen met mij en nog een andere vrouw. Het is echt iets wat hij van zijn bucketlist af wil strepen in het leven en hij vond dat hij dit met mij moest bespreken omdat we samenwoonplannen hebben.

Een trio zie ik totaal niet zitten. Het lijkt mij echt verschrikkelijk om Twan met een andere vrouw seks te zien hebben. Ik ben niet heel jaloers aangelegd, maar dit gaat mij echt te ver. Het lijkt mij ook heel vreemd en ongemakkelijk om samen met Twan seks te hebben met een vrouw erbij. Het is gewoon helemaal niet mijn ding.

Droom afpakken

Ik legde aan Twan uit dat ik het niet wilde, maar toen raakte hij geïrriteerd. Alsof ik een droom van hem afpakte, die nooit van zijn leven waar gemaakt kon worden. Hij vroeg aan mij of ik er over na wilde denken en of ik ooit van gedachte zou kunnen veranderen.

Toen ik aan Twan vroeg met wie hij een trio wilde doen, schrok ik van zijn reactie. ‘Met iemand waar jij je op je gemak bij voelt, zoals Iris’, zei hij. Iris is mijn beste vriendin, wat een belachelijke suggestie. Ik had op zijn minst verwacht dat we iemand zouden zoeken waar we allebei geen emotionele band mee hebben.

Wat is het volgende?

Inmiddels heb ik er meerdere avonden over na zitten denken en het idee staat me nog steeds tegen. Niet alleen denk ik dat een trio een heel slecht idee is voor onze band en relatie, ook ben ik bang dat de seksuele fantasieën alleen maar intenser worden. Wat is het volgende? Een partnerruil?

Hopelijk is het een bevlieging en ziet Twan in dat onze relatie belangrijker is dan een seksuele fantasie. Aan de andere kant wil ik ook niet dat zijn wens om een trio te doen voor altijd tussen ons in blijft staan. De plannen om samen te wonen staan in ieder geval even op een laag pitje.”

Taboes van tafel: wat zijn de meest gebruikelijke seksuele fantasieën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️