Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: gekaramelliseerde witlof met five spice-honing en bier

Witlof lekker maken is een kunst. Gelukkig beheersen ze die bij zusje Culy als echte meesters. Kijk maar naar dit geniale vega recept voor vega witlof met five spice-honing en bier. Zo stop je die razendgezonde Nederlandse groente om in een exotisch jasje. Da’s nog eens een spannende manier van groenten eten!

Zoveel mogelijk variatie aan groenten en fruit: het is één van de belangrijkste sleutels voor een gezond en gelukkig leven. Toch vallen veel mensen terug op hun standaard kookrepertoire, waardoor die variatie toch vaak uitblijft. Met dit recept voor witlof word je uitgedaagd om eens naar een minder populaire groente te grijpen. Je lichaam is blij met die voedingsstofjes, en jij met de ontdekking van dit nieuwe recept.

De 7 signalen van je lichaam dat je een kalium tekort hebt

Witlof met five spice honing en bier
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 stronken witlof, in de lengte doormidden
  • 50 gram roomboter
  • 3 theelepels five spice
  • 1 eetlepel honing
  • 1 flinke scheut bier
  • Zout

Gekaramelliseerde witlof met five spice-honing en bier

Smelt de boter met één theelepel five spice in een koekenpan op zacht vuur. Bestrooi de stronken witlof met 1 theelepel five spice. Voeg toe aan de pan met de snijkant omlaag.

Bak op hoog vuur voor zo’n 5 minuten. Draai de witlof halverwege om, zodat de stronken niet aanbranden.

Meng ondertussen de honing met de laatste theelepel van de five spice. Druppel de honing over de witlof. Zorg dat de snijkant omhoog wijst. Hierdoor komt de honing goed tussen de bladeren. Bak op zacht vuur voor zo’n 5 minuten.

Draai het vuur omhoog zodra de groente bijna gaar is. Blus de pan af met een scheut bier en leg het deksel op de pan. Stoof de stronken kort gaar.

Verwijder de gekarameliseerde witlof uit de pan en presenteer op een mooie schaal. Laat de saus nog even kort indikken en giet daarna over de witlof.

Een simpele ademhalingsoefening om je lichaam en geest direct te kalmeren

Witlof met five spice honing en bier
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️