Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 2 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Nikki (28): ‘Mijn nieuwe vriend wil mij niet voorstellen aan zijn ouders’

Wanneer ontmoet je de ouders van je nieuwe liefde? Is dat al na een paar weken of pas na maanden daten? Het is voor ieder stel anders, maar voor Nikki duurt het veel te lang.

Na negen maanden heeft ze de familie van haar vriend Jesse nog niet ontmoet. “Jesse heeft mijn familie wel al ontmoet. Heeft hij soms iets te verbergen?”

Voorstellen aan ouders

Jesse leerde ik zo’n tien maanden geleden kennen via een dating app. De eerste keer spraken we af in het park en liepen we een rondje terwijl we een koffie-to-go dronken. Het was erg gezellig en een volgende date stond meteen gepland.

Vanaf die tweede date kwamen de vlinders in mijn buik. Jesse is echt precies mijn type en het gevoel was wederzijds. Omdat we allebei een druk sociaal- en werkleven hebben, zien we elkaar niet dagelijks. Maar de afgelopen acht maanden zijn we wel officieel een stel.

Eigen sociale leven

De ene week slapen we bijvoorbeeld twee dagen bij Jesse en koken we gezellig, daarna zijn we een nachtje bij mij en gaan we na het werk nog ergens een hapje eten. Dan zien we elkaar drie of vier dagen niet.

Het is dus niet zo dat we onafscheidelijk zijn, maar we hebben wel zeker een exclusieve relatie met elkaar en daten allebei geen anderen. Voor ons werkt dit heel goed, we hebben namelijk allebei nog ons eigen sociale leven en werk.

Punt in relatie

Dat we allebei een apart sociaal leven hebben, vind ik op zich niet zo’n probleem. Het zit me wel dwars dat ik de ouders van Jesse nog niet heb ontmoet. Ik denk wel dat we het punt in onze relatie hebben bereikt dat hij mij moet voorstellen aan zijn ouders.

Ik heb Jesse namelijk wel al voorgesteld aan mijn ouders een aantal maanden geleden. Sindsdien wordt hij ook altijd meegevraagd als we met ons gezin uit eten gaan of iets anders leuks gaan doen. Jesse vindt dit ook gezellig en gaat graag mee.

Opgegroeid

Van Jesse’s familie heb ik nog niemand ontmoet, ook zijn zus en haar gezin niet. Ik ben heel erg benieuwd hoe zijn ouders zijn en waar hij is opgegroeid, maar iets houdt hem tegen om mij voor te stellen.

Laatst zou het toch bijna gebeuren. We zouden bij zijn familie tweede kerstdag gaan vieren. Ook zijn zus en haar gezin zouden daarbij zijn. Ik was ontzettend blij, want eindelijk kon ik zien uit wat voor ‘nest’ hij kwam.

Verbergen

Twee dagen ervoor werd het hele festijn afgeblazen, want zijn ouders gingen last minute toch op vakantie met kerst. Daar zaten we op tweede kerstdag met z’n tweeën op de bank. Nog steeds geen ouders ontmoet.

Ik begin me af te vragen of Jesse iets te verbergen heeft. Aan de andere kant mag ik niet klagen, want verder hebben we het nog steeds leuk samen. Is het dan echt zo belangrijk om zijn ouders te ontmoeten?

Jezelf ontworstelen aan je ouders blijkt ingewikkelder dan je denkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️