Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Spiritualiteit 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Ultiem genieten met Shirodhara: alle voordelen op een rij

Je bent ongetwijfeld bekend met een relaxing full body massage, of traditionele Thaise massage. Maar wist je dat jouw derde oog ook wel een massage kan gebruiken? Sterker nog: een derde oog behandeling, ook wel Shirodhara genoemd, heeft veel voordelen. Vooral wanneer dit gedaan wordt met speciale oliën.

Laten we bij het begin beginnen. De naam Shirodhara komt namelijk van het woord Shiro, wat ‘hoofd’ betekent, en Dhara dat ‘gieten’ betekent. Shirodhara betekent dus letterlijk: het gieten over het hoofd.

Shirodhara

Deze derde oog behandeling is in Nederland wellicht (nog) niet zo bekend, maar iedereen die zich heeft verdiept in de Indiase cultuur, zal deze naam gegarandeerd herkennen. De behandeling is namelijk erg populair in dit land, met name in het zuiden. De Zuid-Indiase provincie Kerala staat bekend om de ayurvedische leefwijze.

In deze leefwijze staat zelfheling centraal. De hoofdgedachte in de ayurvedische leer gaat verder dan het nemen van een paracetamolletje. Door aandacht te besteden aan lichaam, onze chakra’s, onze geest, dosha, voeding en slaap kunnen echte yogi’s hun leven verbeteren. En laat een derde oog behandeling daar nu net een grote rol in spelen.

Wat zijn de voordelen van een derde oog behandeling?

Tijdens de Shirodhara zul je op een tafel plaatsnemen, met je gezicht naar boven gekeerd. Tegelijkertijd wordt een ayurvedische olie verwarmd en in een constante flow over jouw voorhoofd gegoten (ter hoogte van je derde oog). In de meeste gevallen zul je alleen in een kamer liggen en wordt de olie door een apparaat over het voorhoofd gegoten.

De behandeling is niet alleen ontspannend, maar heeft meerdere voordelen: zowel voor het fysieke lichaam als het mentale welzijn. “Eigenlijk moet je het zelf gewoon ervaren. Dan zul je de magie vanzelf ervaren. ” zegt iedereen die zo’n behandeling heeft ondergaan.

Voor de één kan het namelijk voor een grote spirituele awakening zijn waarbij er visioenen en inzichten verkregen worden. Voor de ander is het niets meer dan een slaapmiddel; het ultieme kalmeren van het zenuwstelsel.

Shirodhara kan een genezende werking hebben voor mensen met haarverlies, vermoeidheid, depressie, slaapproblemen en angststoornissen. Daarbij staat deze derde oog behandeling bekend als een middel om het derde oog te openen. Ook zal het de mind kalmeren, wat vooral handig is voor iedereen die zich (onnodig) druk kunnen maken. Het zal de intuïtie verbeteren, en de zintuigen versterken.

Of je nu last hebt van een overactief brein waarbij je constant ‘aan’ staat, last hebt van haaruitval, of gewoon nieuwsgierig bent naar het openen van je derde oog: wij op de redactie van BEDROCK kunnen een Shirodhara ten zeerste aanraden.

Wat is je derde oog precies en hoe activeer je het?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️