Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 1 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Kom erachter wat echt belangrijk is tijdens de volle maan van 3 juli

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 3 juli ons inzichten geeft over hoe wij ons leven laten bepalen door anderen.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan in Steenbok kunnen verwachten!

Volle maan van 3 juli

Climax van de maan

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze op haar hoogtepunt stralend de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle maan in Steenbok werkt ontnuchterend

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in de emotieloze Steenbok en staat de zon in gevoelige Kreeft, twee sterrenbeelden die ons zeker aan het denken zetten over hoe we het leven anders kunnen invullen. Niet dat we gelijk het roer om zullen gaan gooien, het is eerder een subtiele koerswijziging.

Zwart? Wit? Grijs?

Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren. Zo ook tijdens de volle maan. Recht tegenover de volle maan in Steenbok staat dus de zon in Kreeft.

Twee totaal tegengestelde sterrenbeelden dus, want waar de zon in Kreeft ons juist laat zien hoe bevrijdend het is als we onze gevoelens durven uit te dragen, is het juist de maan in Steenbok die ons laat zien dat we verantwoordelijk en professioneel moeten zijn. Een gevecht tussen hart en hoofd dus, emotioneel of rationeel…

Emotioneel of rationeel gezien worden, zijn beide kwaliteiten die niet altijd positief ervaren worden in onze maatschappij, want ook onze maatschappij is behoorlijk grijs gekleurd. Sommige situaties vragen juist om een emotionele touch waarbij we onze muur laten zakken en onzekerheden durven te voelen terwijl andere situaties juist baat hebben bij het uitschakelen van onzekerheden zodat we beslissingen niet op emotionele basis zullen gaan maken.

Maar zoals we weten is het leven uitdagend en blijven we niet altijd zo in balans zoals we graag zouden willen, waardoor we uit de baan vliegen en een vluchtroute kiezen als het ons teveel wordt. Kies je hierbij route A waarbij jij jezelf verzuipt in emoties en medelijden of steek jij je hoofd in het zand en doe je alles eraan om enige emotie of gevoelens onder te delven in een laag cement zodat het nooit meer naar boven komt?

Wat doet er echt toe in het leven?

De volle maan zet ons dus aan het denken hoe wij met onze emoties om gaan en hoe dit tot nu toe heeft uitgepakt. Hoe dealen we met de onzekerheden die we in het leven ervaren en durven we nog te leven vanuit ons hart op basis van instinct of laten we ons leiden door de plichten en verantwoordelijkheden die we hebben?

Door bewust aandacht te geven aan de inzichten die je krijgt, zal je niet alleen merken hoe je situaties in het vervolg anders zou kunnen aanpakken, maar zal je ook groeien in jouw kijk naar relaties en je carrière. Een volle maan dus vol mogelijkheden om een nieuw levenshoofdstuk in te gaan, als we de bok maar bij de hoorns durven te pakken door eens goed naar onszelf te kijken!

Fijne volle maan, BEDROCKERS!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️