Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 29 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Vurige energie door de volle maan in Ram op 29 september

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 29 september ons inzichten geeft over hoe we de kracht in onszelf opnieuw kunnen laten vinden.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van deze volle maan kunnen verwachten.

Volle maan 29 september

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle maan in Ram

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in de stoere, individualistische Ram en de zon in Weegschaal, een zachtaardig en gezellig sterrenbeeld.

Twee sterrenbeelden met elk een eigen agenda die ons in gedachten laten zweven tussen hart en hoofd, onze acties en onze emoties. Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren als je maar luistert naar de lessen die jouw kant op komen.

Deze volle maan draait dus om de tegenstellingen van zowel de zon in Weegschaal als de maan in Maagd. Waar de een zijn eigen plan in volle koers trekt, laat de ander zijn leven invullen door de stemmingen van anderen waarbij het draait om samen tot een middenweg komen.

De een maakt ons emotioneel impulsief (Ram) en de ander maakt ons weloverwogen en laat ons tot 10 tellen voordat we in actie overgaan (Weegschaal).

Vurige energie

Nu de volle maan zo fel in Ram aan de hemel staat, kunnen we niet langer de felheid van dit sterrenbeeld ontkennen. Dit vurige sterrenbeeld helpt ons te herinneren hoe we onze spontaniteit en vurige passie vaker in het leven kunnen gaan gebruiken, startende bij deze volle maan.

Een verlicht pad dat ons helpt om wat vaker te denken in krachten in plaats van in zwakten. We zien mogelijkheden in plaats van valkuilen waardoor we tijdens deze volle maan helder in het leven staan.

Een volle maan die ervoor zorgt dat we onszelf mentaal niet meer gaan sabelen maar die ons juist empowert omdat we beseffen dat er veel meer kracht in ons schuil gaat dan we beseffen.

We leren juist onszelf te waarderen en te beseffen dat we meer vertrouwen mogen hebben in ons eigen kunnen, want de wereld ligt aan onze voeten.

Zelfvertrouwen en initiatief

Door deze krachtige volle maan voelen we meer zelfvertrouwen als we beseffen dat we zelf de touwtjes in handen hebben. Tijd dus om meer initiatief te nemen en vaker een sprong te wagen, vooral als je iets spannend vind.

Niet alleen omdat juist daar waar de risico’s zitten, de grootste opbrengst zal zijn maar ook om jezelf uit te dagen. Kom uit die schulp van jezelf en leef in plaats van geleefd te worden.

Zonder het maken van keuzes zul je niet verder komen en groeien en met de volle maan in zo’n passievol sterrenbeeld kunnen we niet langer ontkennen dat het tijd is voor actie.

 

Handlezen zweverig? Annemarie ging naar de handcoach voor bijzondere inzichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️