Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 17 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De volle maan staat in Kreeft: alles draait deze dagen om relaties

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Een intens moment waarbij de volle maan van 17 januari ons om onze emoties te waarderen.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

Volle maan in Kreeft

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Zowel zon als maan hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent.

De volle maan is namelijk het hoogtepunt waarbij we naar binnen gaan keren en gaan reflecteren om te zorgen voor afsluiting. Geen gemakkelijk hoogtepunt dus zeg maar hallo tegen de nieuwe inzichten die je naast vermoeidheid van dit spectaculaire hoogtepunt zullen krijgen. Een volle maan vol indrukken dus die je de dagen voorafgaand en na de volle maan zal gaan merken.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er midden tussen in. Tijdens de volle maan van 17 januari staat de maan in Kreeft en de zon in Steenbok. Twee tegengestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda.

Waar Kreeft ons bewust maakt van onze emoties en onze zorgen, is het juist Steenbok die ons kil maakt voor emoties zodat deze niet teveel afleiden. Een tegenstelling die wrang kan aanvoelen, maar die ons emotioneel juist in balans zal brengen. Daarnaast leren we ook wat anderen voor ons betekenen.

Ook lezen: Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Na de feestdagen hebben we (hopelijk) veel tijd besteedt aan de mensen die er toe doen. Of dit nou familie is, vrienden of buren die dichtbij staan, een eigen tribe hebben we nodig. Niet alleen omdat het leven fijner is om te delen, maar nog meer omdat we anderen nodig hebben. We kijken naar elkaar op, we helpen elkaar om verder te komen en sturen elkaar in de juiste richting.

We zijn allemaal familie: letterlijk

Nu de volle maan in Kreeft staat, gaan we reflecteren over de mensen die we in onze kring hebben verzameld. Wat betekenen ze voor je en hoe werken de relaties om je heen? Als extra zorgzaam teken helpt Kreeft ons een diepere betekenis te geven aan relaties. Hoe zelfstandig we ook zijn, Kreeft maakt ons echt een gezelschapsdier. Niet gek dat je extra behoefte aan aandacht en liefde zal hebben.

Naast reflecteren krijgen we ook nieuwe tools die ons verder zullen helpen. Zo leert de volle maan ons weer om in contact te komen met onze emoties. Verdriet, angst en vreugde zijn emoties die er allemaal mogen zijn, ongeacht de volgorde waarin ze komen. Een wake-up call om weer te voelen wat er in ons omgaat, om liever voor onszelf te worden en onze emoties te eren. Door emoties te onderdrukken creëren we meer problemen en Kreeft laat ons zien hoe we onze emoties kunnen uiten.

Fijne volle maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️